Emekli polise 61 yıl hapis istemi

MALTEPE'de geçtiğimiz Mayıs ayında 4 katlı bir apartmanın 2. Katında meydana gelen olayda emekli polis Murat Çetin'in sevgilisi Ayşe Tutumlu ve torununu rehin alması sonucu Çetin hakkında şok ceza talep edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli polise 61 yıl hapis istemi

Emekli polis, 4 farklı suçtan toplamda 61 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

ARALARINDA TARTIŞMA YAŞANIYORDU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tüyler ürperten olaylara yer verildi. 48 yaşındaki emekli polis memuru ile 50 yaşındaki Ayşe Tutumlu adlı vatandaşın 3 yıl boyunca evlilik dışı ilişkilerinin olduğu belirtilen iddianamede, Tutumlu'nun kızı ve torunu ile Çetin'in ise ailesiyle beraber yaşadığı ifade edildi. Murat Çetin'in, Ayşe Tutumlu'nun maddi anlamda geçimini sağladığı ve buna karşılık Tutumlu'nun sık sık Çetin'den ayrılmak istemesi üzerine ikili arasında tartışmaların yaşadığı da kaydedildi.

DARP ETTİ, KELEPÇE TAKTI, KOLİ BANDIYLA VÜCUDUNU BANTLADI

İddianameye göre, olay akşamı Ayşe Tutumlu'nun yaşadığı eve siyah bir çanta ile gelen Murat Çetin, içeri girer girmez ışıkları kapatıp Tutumlu'yu darp etmeye başladı ve yanında getirdiği kelepçeyi kadına taktı. 'Senin işini bitirmeye geldim' diyen Çetin, koli bandıyla Tutumlu'yu baştan aşağı bantlayarak bir yandan da talihsiz kadını darp etmeye devam etti. Ayşe Tutumlu'nun bağırma sesleri üzerine çevredekiler tarafından emniyet güçlerine haber verildi ve polislerin kapıya gelmesi üzerine emekli polis Çetin, rehin aldığı kadın tarafından, polislere bir şey olmadığının denilmesini istedi. Bunun üzerine Ayşe Tutumlu, o sırada evde bulunan 4 yaşındaki erkek torununun dışarı çıkarılması karşılığında polislere bir sorun olmadığını söyleyeceğini belirtti ve torununun dışarı çıkabilmesi üzerine şikayetçi olmadığını camdan dışarı bağırdı ancak polisler olay mahalini terk etmedi.

“YARIM KALAN İŞİMİ BİTİRİRİM”

Sevgilisi olan Tutumlu'yu darp etmeye devam eden Çetin, yanında getirmiş olduğu silahı kadının başına dayayarak, “Seni vuracağım. Sabaha kadar işkence yapacağım. Kızın ve damadın gelsin, sizin kökünüzü kazıyacağım, hepinizi öldüreceğim” dediği ifade edildi. Murat Çetin'in, bulundukları odanın kapısının önüne, içeriye girilmesine engel olunması için bir şeyler yığdığının belirtildiği iddianamede, emniyet güçlerinin evin kapısını kırıp odaya girdiklerinde Çetin'in elinde bulunan silahı Tutumlu'nun kafasına dayayarak, “Gelmeyin vururum” şeklinde bağırdığı belirtildi. İddianamede Murat Çetin'in , polislerin kendisini ikna etmeye çabaladığı sırada sevgilisinin kulağına eğilerek, “Şikayetçi olmayacaksın, şikayetçi olursan içeriden çıktığımda yarım kalan işi bitiririm” şeklinde konuştuğu ve bu sırada polislerin Çetin'i yakaladıkları ifade edildi.

TECAVÜZ DE ETTİ…

Öte yandan Murat Çetin'in sevgilisini koli bandıyla bantladıktan sonra Tutumlu'ya tecavüz edip, ters ilişkiye maruz bıraktığı belirtilen iddianamede, Çetin'in olay yerine getirdiği çantada 1 gram esrar ve 4 adet uyuşturucu hap bulunduğu kaydedildi. Çetin hakkında, 'Cinsel saldırı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Konut dokunulmazlığının ihlali' ve 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçlamasıyla 27 yıldan 61 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Maltepe Fındıklı Mahallesi Göksu Sokak'ta bulunan 4 katlı bir apartmanın 2'nci katında Mayıs ayında meydana geldi. İddialara göre, emekli trafik polisi Murat Çetin (48) daha önce telefonda tartıştığı sevgilisi Ayşe Tutumlu'nun (50) yaşadığı eve geldi. Eve giren 2 çocuk babası Çetin, Tutumlu'yu darp ettikten sonra koluna kelepçe takıp ağzını da bantlayarak bir odaya kilitledi. Çıkan gürültü üzerine apartman sakinleri durumu 155 polis ekiplerine bildirdi. Polislere kapıyı açmayan adam, Ayşe Tutumlu ve Tutumlu'nun 4 yaşındaki erkek torununu rehin aldı. Bunun üzerine olay yerine Özel Harekat Timleri ile itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sokağın giriş çıkışını kapatan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, üzerinde 3 adet tabanca bulunan Murat Çetin'i ikna etmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu çocuğu bırakan adam kadını bırakmayacağını ve silahla vuracağını söyledi. Polis yaklaşık 3 saat sonra Çetin'i ikna etmeyi başardı. Murat Çetin polis tarafından gözaltına alındı ve ertesi gün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber