Bir başka kurumdan atanan öğretmenlerin zorunlu hizmet sorunları

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir başka kurumdan atanan öğretmenlerin zorunlu hizmet sorunları

Bilindiği üzere, 06.05.2010 tarih ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Zorunlu çalışma yükümlülüğü süreleri” başlıklı 27. maddesinde; bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra Bakanlık öğretmen kadrolarında göreve başlayanlara ilişkin zorunlu hizmet süreleri düzenlenmiş, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Bakanlık kadrolarında göreve başlayan öğretmenler ise zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulmuştur.

06.05.2010 tarihinden önce bir başka devlet kurumunda çalışıyor iken Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen olarak atananlar bulunmaktadır.

Bu öğretmenlerin diğer kamu kurumlarındaki hizmetleri yok sayılarak Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Zorunlu çalışma yükümlülüğü süreleri” başlıklı 27. maddesindeki “Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Bakanlık kadrolarında göreve başlayan öğretmenler ise zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulmuştur.” İbaresi nedeniyle zorunlu çalışma yükümlüsü sayılmaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı 06.05.2010 tarihinden önce bir başka devlet kurumunda çalışıyor iken Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen olarak atananların da zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulmaları için yönetmelik değişikliği yapmalıdır.

Ayrıca zorunlu 06.05.2010 tarihinden sonra zorunlu hizmet bölgesinde bir başka devlet kurumunda görev yapıyor iken yine Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen olarak atananlarında bu süreleri zorunlu hizmet süresinden sayılmalı yönetmelikte bu konuda da düzenleme yapılmalıdır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber