Bakan Çelik, ?32 bin öğretmenin ataması bilgisayar aracılığıyla yapılmıştır. Birçok CHP'li arkadaş tavassutta bulunmamı istedi ama tayinler puanlamaya göre yapıldığından ben hayır dedim?

Haber Giriş : 22 Aralık 2003 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik, ?32 bin öğretmenin ataması bilgisayar aracılığıyla yapılmıştır. Birçok CHP'li arkadaş tasallutta bulunmamı istedi ama ben hayır dedim, tayinlerin puanlamaya göre yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim alanında gelişmiş demokratik ülkeler ne yapıyorsa o yönde ilerlediklerini söyledi. 2005 yılı sonuna kadar 43 bin okula internet bağlanacağını; öğrencilerin not ve devam durumlarının ailelerine internet yoluyla, bilgisayarı olmayan evlere ise cep telefonu mesajı ile iletileceğini açıklayan Çelik, ?Eğer bu yaptıklarımız çağdışılık ise yaşasın çağdışılık. Biz, dünya nereye gidiyorsa, oraya gitmeye çalışıyoruz.? dedi.

MEB bütçesi, yapılan oylamanın ardından kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlık uygulamalarına yönelik eleştirilere cevap verdi. Öğretmen atama ve tayinlerinde ?torpil' yapıldığını ve bazı öğretmenlerin sürgüne gönderildiğini iddia eden CHP'lilere karşılık veren Çelik, birçok CHP'li vekilin bu konuda kendisinden yardım istediğini açıkladı. Çelik, şöyle devam etti: ?Öğretmen atamaları bilgisayar aracılığıyla herkesin gözü önünde yapılmıştır. Bizi kadrolaşmakla eleştiriyorlar. 32 bin öğretmen tayin istedi. Birçok CHP'li arkadaş benden tasallutta bulunmamı istedi ama ben hayır dedim, tayinlerin puanlama esasına göre yapıldığını söyledim.?

Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın bazı okulların satılmasını öngören yasaya yönelttiği eleştiriye cevap verirken de bu yasanın doğru olduğunu söyledi. Çelik, ?Kıymetli arsalar üzerindeki okullar satılacak, bu parayla daha fazla okul inşa edilecek.? dedi. Gazalcı'nın İran ile yapılan eğitim anlaşmasına yönelttiği eleştirileri de yanıtlayan Çelik, bunun, Ecevit hükümeti döneminde İsmail Cem'in Dışişleri Bakanlığı tarafından imzalandığını açıkladı ve ?Küba ile anlaşma imzalarsak komünist mi olacağız?? diye sordu.

Bakan Çelik, Türkiye'de özel okulların genel okullar içerisindeki oranının çok az olduğuna da dikkat çekti. Eski komünist ülkelerden Rusya'da yüzde 5, Enver Hoca'nın Arnavutluk'unda yüzde 3 olan özel okul payının Türkiye'de sadece yüzde 1,5 olduğunu, bu oranın artması halinde eğitimde birçok sorunun çözüleceğini savundu. CHP'lilerin, ?tarikat okulları? suçlamalarına karşılık da Çelik, ?1970'lerdeki sosyalist anlayışla çağdaş eğitimi yakalayamayız. Nedir bu özel sektör düşmanlığı. Koç, Sabancı, Zorlu gibi insanlar vergilerini ödemese maaşlarınızı bile alamazsınız?? dedi. AK Partili Cavit Torun'un meslek liselerine uygulanan katsayı eşitsizliğine ilişkin sorusunu da cevaplandıran Çelik, Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK)'un bu konuda yaptığı çalışmayı YÖK Yasa tasarısı ile birlikte ele alacaklarını kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber