09/02/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2006 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.00'de TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Sezer, saat 12.00'de Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Avrupa ile Bütünleşme Bakanı Andrei Stratan ve beraberindeki heyeti, saat 15.30'da da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Saat 12.00'de Cumhurbaşkanı Sezer tarafından kabul edilecek olan TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 13.30'da 'Sigarayı Bırakma Kampanyası'na katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de 'Reel Sektörün Sorunları' isimli toplantıya katılacak, saat 15.30'da Cumhurbaşkanı Sezer ile görüşecek. Erdoğan, saat 17.00'de ise Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ile bir araya gelecek.

TBMM gündemi
- TBMM Adalet Komisyonu toplantısı saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Dışişleri Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- AK Parti Milletvekili Cemal Yılmazdemir, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- DYP Milletvekili Mehmet Eraslan, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM Töre Namus Cinayetleri Araştırma Komisyonu toplantısı saat 15.00'te gerçekleştirilecek.

Bakanların faaliyetleri
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da saat 10.00'da, 'Sigarayı Bırakma Kampanyası' programına katılacak. Akdağ, saat 12.00'de Kosova Sağlık Bakanı Sadık İdrizi ve beraberindeki heyet ile görüşecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.30'da TOBB-Ürün İhtisas Borsaları ve Lisanslı Depoculuk Paneli'ne katılacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.00'da SHÇEK ile Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü arasında çocuk yuvalarındaki bakıcı annelerin eğitimine ilişkin protokolün imza törenine katılacak.
- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, saat 09.00'da Ceylan Intercontinental Otel Dolmabahçe Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek olan 'Avrupa Birliği Sürecinde İnşaat Sektörü' konulu panele katılacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 19.00'da, Polat Renaissance Otel'de düzenlenen "Sosyal Güvenlik Reformu Yasası" konulu konferansa katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Merkezi'ni ziyaret edecek.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.15'te 'Peygamber Efendimiz ile ilgili yayınlanan karikatür krizinin arkasındaki gizli gerçekler ve önündeki tehlikelerin neler olduğu'na yönelik basın toplantısı düzenleyecek.
- HÜR Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.30'da karikatür krizi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP'li Akif Hamzaçebi, saat 11.00'de Bütçe Kanunu'nun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.
- AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, saat 11.00'de 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' nedeniyle basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Çelik-İş Sendikası üyeleri, Ankara'da saat 12.30'da, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Memur-Sen üyeleri, saat 16.00'da, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerle ilgili olarak Danimarka Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek.
- Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu, Ankara'da saat 10.00'da, kanser hastalarının ve yakınlarının ücretsiz konaklayacağı Hacettepe Umutevi'nin açılışını yapacak.
- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2004 yılı hesap ve işlemlerinin incelenmesi işlemi, saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- Caferiler'in Geleneksel Aşura Matem Töreni, 08.00-13.00 saatleri arasında, Halkalı Zeynebiye Caddesi İFA Spor Tesisleri yanında düzenlenecek. Törenler sırasında Kızılay da kan bağışı için çadır kuracak.
- İstanbul Üniversitesi tarafından, sigaranın zararları ile ilgili yapılan araştırmanın sonuçları, saat 10.00'da Kağıthane Belediyesi Sadabad Kültür Merkezi'nde açıklanacak.
- Türkiye Kamu Sen, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayınlayan Danimarka'yı protesto için saat 12.30'da, Bebek'teki Danimarka Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Enerji Sen, işten çıkarılan üyeleri ile ilgili olarak, saat 09.30'da Yıldırım Beyazıt Caddesi Yüksel Sokak'taki Beypınarlar Limited Şirketi önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Bebek ve Çocuk Fuarı, saat 11.00'de Lütfü Kırdar Fuar Merkezi'nde açılacak.
- GFK Türkiye Araştırma Şirketi'nin SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı hakkında yaptığı anketin sonuçları, saat 09.30'da Swissotel'de düzenlenecek bir basın toplantısıyla açıklanacak.
- İSMEK Halk Seminerleri kapsamında düzenlenen ve Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Zafer Ercan'ın katılacağı "Gençlik ve Madde Bağımlılığı" konulu etkinlik, saat 11.00'de Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
- Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Aşure Günü, saat 13.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Halka ücretsiz aşure dağıtılacak.
- Sorbonne Üniversitesi Şehircilik Enstitüsü'nden 11 master öğrencisinin 'İstanbul Turizminin Gelişmesi' konulu analiz çalışmasının sonuçları, saat 11.00'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi'nde (Tepebaşı-T.nen "Sosyal Güvenlik Reformu Yasası" konulu konferansa katılacak.ÜYAP) yapılacak toplantıyla açıklanacak.
- Tutukluların sosyal yönden gelişmesi ve günlük hayata daha iyi adapte olmaları için saat 13.30'da Bayrampaşa Cezaevi'nde bir konser verilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------

'Avrupa Birliği Sürecinde İnşaat Sektörü' konulu panel
- İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından düzenlenen 'Avrupa Birliği Sürecinde İnşaat Sektörü' konulu panel, saat 09.00'da Ceylan Intercontinental Otel Dolmabahçe Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek. Panele Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Bakanlık Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan ve inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri katılacak.

İTO'nun "İhracata İlk Adım" programının ikinci etabı
- İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Madrid Ticaret Odası ile birlikte hayata geçirdiği ve bugüne kadar ihracat yapma imkanı bulamayan KOBİ'leri ihracatçı hale getiren "İhracata İlk Adım" programının ikinci etabı, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın düzenleyeceği basın toplantısıyla start alacak. Programın geçen yıl tamamlanan ilk etabına 20 KOBİ katılırken, şimdi 40 KOBİ'ye daha ihracatın yolu açılacak. İTO Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreter Dr. Cengiz Ersun'un da katılacağı toplantıda, birinci etabı başarıyla tamamlayıp ihracata başlayan bazı KOBİ'lerin yöneticileri ve proje eğitmenleri de deneyimlerini aktaracak. Toplantı, saat 09.30'da İTO'da gerçekleştirilecek.

İTO Şubat ayı olağan toplantısı
- İTO Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısı, saat 14.30'da yapılacak.

METRO Gastro Buluşması ikinci gün
- METRO Cash&Carry, profesyonel müşterilerini gastronomi sektöründeki son trendlerle tanıştırmak için organize ettiği Gastro Buluşması 2006, Hilton Convention&Exhibition Center'da devam ediyor. Saat 14.30'da başlayacak olan Lezzet ve Eğlence konulu sohbete işletmeciler Celal Çapa, Emre Ergani ve Levent Büyükuğur ile gazeteci Mehmet Barlas ve Bodrum Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuk olarak katılacak.

7. Uluslararası İstanbul Hazır Giyim Fuarı
- 7. Uluslararası İstanbul Hazır Giyim Fuarı TÜYAP'ta açılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihinde yapılan seçimlerin sonuçlarının ilan edilmesinden sonra hız kazanan hükümet kurma çalışmaları devam ediyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak'tan beri komada olan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın BM Güvenlik Konseyi'ne sevk edilmesiyle daha da karmaşık hale gelen Batı-İran ilişkilerindeki gerginlik, tarafların karşılıklı açıklamalarıyla devam ediyor.

İslam dünyasında tepkiler dalga dalga yayılıyor
- Müslümanları rencide eden yayınlara Avrupa ve başka yerlerdeki bazı yayın kuruluşlarında yer verilmesine tepkiler, dünyanın dört bir yanında artarak devam ediyor.

Berlin Film Festivali başlıyor
- 56. Berlin Film Festivali, Alan Rickman ve Sigourney Weaver'in oynadığı "Snow Cake" isimli filmin gösterimiyle start alacak.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------------

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, İstinye Amatörlerevi'nde saat 11.00'de bir toplantı yapacak.
- Turkcell Süper Ligi'nin 21. haftasında deplasmanda Diyarbakırspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş, saat 12.00'de Atatürk Havalimanı'ndan özel bir uçak ile Diyarbakır'a gidecek.
- Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde saat 13.30'da haftalık olağan basın toplantısını düzenleyecek.
- Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde devam eden Türkiye Yıldız Erkekler Boks Şampiyonası, final müsabakaları ile sona erecek.
- Hentbol Federasyonu'nun 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle, saat 14.00'te, yönetim kurulu üyeleri, antrenör ve milli sporculardan oluşan bir heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber