11 tabanca ile yakalandı, 'meraklısıyım' dedi

BURSA'da evinde yapılan aramada 11 tabanca bulunan 66 yaşındaki Mehmet Ali Y. ifadesinde, "Silahları seviyorum meraklısıyım" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
11 tabanca ile yakalandı, 'meraklısıyım' dedi

Şüpheli, suç ortağı 5 kişiyle birlikte elinde bastonla adliyeye sevk edildi.

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize büro amirliği ekipleri Bursa'nın Keles, Yenişehir, Harmancık ilçeleri ve kent merkezinde Karadeniz bölgesinden getirilen ruhsatsız tabanca, tüfek ve mermilerinin pazarlandığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine bu kişileri 5 ay boyunca takip eden polis, önceki sabah şafak baskını ile 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda aralarında Glock ve 90 yıllık 'Makaralı Parabellum' olarak adlandırılan Luger marka 3 tabanca olmak üzere toplam 20 silah ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

Aramalarda 945 tabanca ve av tüfeği fişeği de bulundu. Hüseyin Y. (39), Fatih S. (29), Hüseyin Ş. (52), Mehmet Ali Y.(66), Ercan C. (34), Hüseyin K. (42), 'Ruhsatsız silah ve mermi ticareti yapmak suçundan' gözaltına alındı. Zanlılardan evindeki salon kısmında bulunan vestiyere gizli bölme yaparak 11 tabanca saklayan Mehmet Ali Y. ifadesinde tabanca ve silahları çok sevdiğini söyleyerek, “Ticaretini yapmıyorum. Sadece meraklısıyım. Koleksiyon yapıyorum” dediği öğrenildi.

Gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Operasyonla ilgisi olarak 11 kişi de ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber