İzmir'de belediye şöförleri gece iş bıraktı

İzmir'de ESHOT'a bağlı otobüslerde görev yapan İZELMAN şoförleri, 22.00-24.00 saatlerinde "uyarı grevi" yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de belediye şöförleri gece iş bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında İZELMAN ve İZENERJİ çalışanları adına yürütülen ve uzlaşma sağlanamayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nedeniyle belediye otobüsleri sefer yapmadı.

İZELMAN otobüslerinin kent genelinde 22.00 ile 24.00 saatlerinde çalışmaması nedeniyle duraklarda yığılma yaşanırken, bazı vatandaşlar, gruplar halinde ticari taksilere binmeyi tercih etti.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7,5 aydır süren görüşmelerde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle tarafların gergin olduğunu söyledi.

26 Temmuz Cuma günü grev yapacaklarını hatırlatan Sarı, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızın, greve 24 saat kala gerçekleştirdiği uyarı eyleminden son anda haberimiz oldu. Şube yöneticilerimiz ile acil toplantı yapacağız. Süreç 7,5 aydır devam ediyor. Halen olumlu bir adım atılmamış olması gerginliğe neden oldu. İZELMAN ve İZENERJİ çalışanları ile sendika yönetiminin gergin bekleyişi sürüyor. Bu gece arkadaşlarımız, görüşmeler masada tatlıya bağlanmazsa eylemlerin her gün devam edeceği mesajını verdi. Masada sonuç alamazsak, 26 Temmuz Cuma günü grevde olacağız."

ESHOT'a bağlı otobüslerde görevli İZELMAN şoförleri, 19 Temmuz Cuma günü 06.00-08.00 saatlerinde uyarı grevi yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber