Soğuk çay tartışması 1 yıl sonra cinayetle bitti

Adana'da soğuk çay yüzünden bir yıl önce tartıştığı Cevat Şahin'i bıçaklayarak öldürdürdüğü ileri sürülen katil zanlısı 40 yaşındaki Z.Y. tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soğuk çay tartışması 1 yıl sonra cinayetle bitti

Olay, 29 Temmuz'da merkez Yüreğir İlçesi'nin Yavuzlar Mahallesi'nde meydana geldi. Kahvehanede garsonluk yapan Z.Y., iddiaya göre 1 yıl önce müşterisi Cevat Şahin ile soğuk çay yüzünden tartıştı. Vatandaşların araya girmesiyle tartışma büyümeden bitirildi. Bu olaydan sonra garsonluğu bırakan Z.Y. , Yeşiloba Mahallesi'ndeki bir apartmanda kapıcı olarak işe girdi.

Uzun bir aradan sonra Z.Y., arkadaşlarını görmek için eski mahallesine gitti. Yolda yürürken Cevat Şahin ile karşılaşan Z.Y., "Sen o gün beni rencide etmiştin" diyerek bir yıl önceki olayı hatırlattı. Aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Z.Y. üzerinde taşıdığı bıçağı çekip Cevat Şahin'i yaraladı. Ağır yaralanan Şahin, götürüldüğü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra kaçan Z.Y. ile kaçmasına yardım ettiği ileri sürülen yeğeni M.Y. polisin takibi sonucu yakalandı. Suçunu itiraf eden Z.Y., ifadesinde Şahin ile 1 yıl önce soğuk çay yüzünden tartıştıklarını belirterek, "Garsonluk yaptığım kahvenin müşterisi olan Şahin, soğuk çay getirdiğim iddiasıyla bana çıkıştı. O gün tartışmıştık. Beni kahvehanede rezil etmişti. O yüzden kendisine kin besliyordum. Arkadaşlarımı ziyarete giderken yolda karşılaştık aynı gerekçe ile bu kez kavga ettik." dedi.

Z.Y., ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanırken, kaçmasına yardımcı olan yeğeni ise Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber