Gazi'de 'Apartman dahi yönetemezler' tartışması
Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, 29 yıldır uyuşturucu ve alkol bağımlılarının tedavi gördüğü Gölbaşı’ndaki kliniği kapatırken, sürpriz bir taşınma kararına da imza attı.
Tıp Fakültesi Temel Bilimler Labaratuvarı'nın fiziki koşullar nedeniyle taşınmasına ilişkin karar öğretim üyelerinin tepkisine neden oldu. Tepki nedeniyle taşınma işlemi ertelendi.
GERGİN ANLAR
Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, öğrenci kontenjanının artması ve fiziki koşulların yetersizliğini gerekçe göstererek laboratuvarı Gölbaşı'ndaki yerleşkeye taşımak istedi. Dün bildirilen kararın ardından, bu sabah saatlerinde rektörlükten gelen görevlilerin laboratuvarları taşımak istemesi, üniversitede gerginliğe neden oldu. Tıp Fakültesi öğretim üyeleri laboratuvarlardaki araç ve gereçlerin taşınmasına izin vermedi. Üniversite yönetimi de taşınma kararını bir süreliğine erteledi.
GECEKONDU TAŞIR GİBİ GÖTÜRÜLMEZ
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sacit Turanlı, “Bu laboratuvarlarda, hem öğretim üyeleri hem de asistanlar çok değerli çalışmalar ve araştırmalar yapıyor. Değeri milyonlarca lira olan bu araç ve gereçler de öyle bir anda götürülemez. Gecekondu taşır gibi kapıya kamyon dayayıp bunları götürmek istemeleri kabul edilemez” dedi. Turanlı, geçen hafta da bağımlıların tedavi gördüğü kliniğin kendisine haber vermeden ve hastaları zora sokarak kapatılmasına tepki göstermişti.
APARTMAN DAHİ YÖNETEMEZLER
Ankara Tabip Odası da rektörlüğün keyfi kararlar aldığını ileri sürdüğü basın açıklamasında, “Dekanlığın görüşü alınmadan AMATEM kapatılmak istenmektedir. Tedavisi aksayan ve hayatı tehlikeye düşecek olan hastaların sorumluluğu sayın rektördedir. Laboratuvarlar da taşınırken gerekli altyapı çalışmaları gerçekleştirilmemiştir. Maliyeti yüksek cihazlar zarar görecek, araştırmaların sekteye uğrayacağı açıkça ortadadır. Tek adam mantığıyla bilime aykırı tarzda üniversite değil apartman dahi yönetilmez” denildi.
KONTENJAN ARTIŞI YÜZÜNDEN
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Tıp Fakültesi'nde bu yıl yaklaşık 500 öğrenci alınacağnı, bunlar için yeterli amfileri olmadığını söyledi. Büyükberber, “Tıp Fakültesi'ndeki araştırma laboratuvarlarının acilen taşınması, kontenjan artışıyla doğmuş bir zorunluluktur. Mevcut binada amfiler ve öğrenci laboratuvuarı dışında alan kalmamaktadır. Tıp Fakültesi binasının yeniden organizasyonu için 9 Temmuz'da Dekan Prof. Dr. Sacit Turanlı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevcan Bakkaloğlu, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Benekli'nin katıldığı, kontenjan artışı sonrası, Tıp Fakültesi Binasının yeniden organizasyonu için bir toplantı yapılmıştır. Aradan geçen 16 güne rağmen Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın bu konuda hiçbir bilgilendirme yapmaması üzüntü vericidir” dedi.