Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sınavına rekor başvuru

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavına yapılan başvuru sayısı, rekor kırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sınavına rekor başvuru

Üniversitede 22 - 27 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve katılımın fazla olduğu BESYO özel yetenek sınavına, 300'si bayan, 450'si erkek olmak üzere toplam 750 öğrenci başvurdu. Üniversitedeki akademisyenler ile Ankara ve diğer üniversitelerden gelen akademisyenlerden oluşturulan bağımsız jüri gözetiminde merkezi kampüsteki Stadyum, Çok Amaçlı Spor Salonu ile Sağlık Yüksekokulu kampüsündeki Spor Salonunda yapılan sınavlarda öğrenciler, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, boks, tenis, badminton, tekerlekli kayak, güreş ve kayak branşlarında en az sürede parkurları tamamlamaya çalıştılar. 750 adayın katıldığı özel yetenek sınavının gerçekleşecek olan ikinci aşaması sonrasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 50, Antrenörlük Bölümünün örgün ve ikinci öğretiminde ise 80 öğrenci, öğrenim görme hakkı kazanacak.

Yaz döneminde kente önemli bir ekonomik ve sosyal canlılık kazandıran sınavın üniversitede yapılmasının Ağrı ve üniversite açısından çok önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, büyük fedakarlıkla sınavları sorunsuz bir şekilde yapan hocalarımıza ve diğer üniversitelerden gelen jüri üyelerine teşekkür ettiğini söyledi.

Sınava alınan adaylarla ilgili tüm bilgilerin ÖSYM ve BESYO'dan doğrudan alındığını ifade eden Prof. Dr. ASLAN, "Otomasyon sistemi ile yapılan seçimler, şeffaf, objektif ve söylentilerden uzak olarak gerçekleşmiştir. Sınavlarda en yetenekli adaylar başarılı görülerek liste oluşturulacaktır. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazananların açıklanabilmesi için, öğrenci adaylarının bizzat gelmeleri ya da ÖSYM şifrelerini ve aday numaralarını Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na bildirmeleri gerekmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber