Bir usta bin usta projesi

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunun ilgisini, kaybolmaya yüz tutan mesleklere ve yerel değerlere çekmek, bu mesleklerin yeniden canlanmasını sağlamak ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınmasını sağlamak amacıyla Anadolu Sigorta tarafından başlatılan "Bir Usta Bin Usta" projesi kapsamında çay, bahçe ve meyve kültüründe yoğun olarak kullanılan sepetlere yönelik olarak sepet örücülüğü kursu açıldığı ifade edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir usta bin usta projesi

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunun ilgisini, kaybolmaya yüz tutan mesleklere ve yerel değerlere çekmek, bu mesleklerin yeniden canlanmasını sağlamak ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınmasını sağlamak amacıyla Anadolu Sigorta tarafından başlatılan "Bir Usta Bin Usta" projesi kapsamında çay, bahçe ve meyve kültüründe yoğun olarak kullanılan sepetlere yönelik olarak sepet örücülüğü kursu açıldığı ifade edildi.

Açıklamada, kursun 3 ay süreceği belirtilerek, Vali Nurullah Çakır'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Rize'de el sanatları denilince akla ilk olarak dünya çapında üne sahip olan Rize bezi gelmektedir. Gelişen teknoloji, insanlığın gelişen talep ve ihtiyaçları, zamanla bazı mesleklerin kaybolmaya yüz tutmasına sebep olmaktadır. Bazı meslekler büyük bir el emeği, maharet ve ustalık gerektirmektedir. Sadece bu meslekleri hatırlatmak için değil belki de yeni nesilde bu mesleklere karşı azalan saygıyı ve eski geleneklerimizi tanıtmak için yürütülen Bir Usta Bin Usta Projesini saygıyla karşılıyorum. Sepet örücülüğü, geçmişte ilimizde çok yaygın bir meslek dalıyken şimdilerde kaybolmaya yüz tuttu. Bu mesleğin yeniden canlanması yönünde ilimizdeki çalışmaları çok önemsiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber