Valilikten Belediyelere engelsizlik denetimi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için denetimler yapılacağını belirterek, “Bu güne kadar belediyeler hep ceza yazıyordu, bundan sonra da belediyelere de ceza yazılacak. 5 ila 25 bin lira arasında para cezaları kapıda” dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valilikten Belediyelere engelsizlik denetimi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için denetimler yapılacağını belirterek, “Bu güne kadar belediyeler hep ceza yazıyordu, bundan sonra da belediyelere de ceza yazılacak. 5 ila 25 bin lira arasında para cezaları kapıda” dedi.

Bursa'da da 150 bin civarında engellinin olduğunu ifade eden Vali Harput, engellilerin hayatın bütün alanlarından diğer vatandaşlarla aynı derecede yararlanmaları için hükümet olarak çalıştıklarını söyledi. 10 yıl önce çıkan yönetmelikle engelli vatandaşlara karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen görevlilere ceza kesileceği hükmünün yer aldığını kaydeden Vali Harput, “Bu yönetmeliğin süresinin Temmuz ayında doldu ve artık uygulamaya geçildi. Bunun özünde bütün özel sağlık ve eğitim, sinema, tiyatro, opera, müze, kütüphane, konferans salonu ve benzeri kültürel binalar, gazino ve düğün salonları iş hanları, pasajlar, iş merkezi ve spor tesisleri gibi hayatın yaşandığı bütün alanlar ile yollar, yeşil alanlar, parklar, meydanlar, benzeri sosyal tesisler ve toplu taşıma araçları yönetmeliğin kapsamı içine giriyor. Buralar engelli vatandaşların erişebilirliğini yapmak zorunda. Buna herkes uyacak” diye konuştu.

“DENETLEME KOMİSYONU KURULDU”

Bununla alakalı valilik bünyesinde izleme ve denetleme komisyonu kurulduğunu anlatan Vali Harput, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bursa'da bir vali yardımcısı başkanlığında üç ayrı komisyon kurduk. Bu komisyonlar Bursa ve ilçelerini kapsayacak şekilde görev yapacak. Bu komisyonların yaptıkları denetimler sonrasında engelleri kaldırmayanlara ceza verilecek. Denetim sonunda durumu uygun olanlara uygunluk belgesi, olmayanlara ise ceza yazılacak”.

“BİN İLA 5 BİN LİRA ARASINDA PARA CEZASI VERİLECEK”

Engelli vatandaşların, erişilebilirliğinin sağlanmaması halinde cezai yaptırımın kapıda olduğunu vurgulayan Harput, “Eksiklikler giderilmediği zaman doğrudan Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü tarafından hazırlanacak tutanak doğrultusunda para cezası verilecek. Burada gerçek ve tüzel kişilere her bir tespit halinde bin ila 5 bin lira arasında para cezası verilecek. Büyükşehir belediyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına ise her bir tespit için 5 ila 25 bin lira arasında idari para cezası uygulanacak. Bu güne kadar belediyeler hep ceza yazıyordu, bundan sonra da belediyelere de ceza yazılacak. Vatandaşın sosyal hayattaki engellerini kaldırmaması halinde bu cezalar belediyelere de uygulanacak.” dedi.

Ayrıca Vali Harput, engellilerin erişilebilirliği hususunda başarılı olanların takdir belgesi ile ödüllendirileceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber