Zamana meydan okudu ama trafik kazasına yenik düştü

Giresun’da yakın geçmişe kadar sayıları onlarca olan ve özellikle hurdacılıkta ve şehir içi taşımacılığında sık kullanılan at arabalarının sonuncusu da yok oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2013 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zamana meydan okudu ama trafik kazasına yenik düştü

Giresun'da yakın geçmişe kadar sayıları onlarca olan ve özellikle hurdacılıkta ve şehir içi taşımacılığında sık kullanılan at arabalarının sonuncusu da yok oldu.

Giresun'da at arabacılığının son temsilcisi olan Yüksel Kaya emektar atını trafik kazasında kaybetti.Yüksel Kaya 40 yılı aşkın süredir geçim kaynağı olan atını kaybetmesinin ardından Giresun'da at arabası geleneği de son buldu.

Yılmaz, “Motorlu taşıt araçlarının nakliyecilikte yaygınlaşmasından önce gözde mesleklerden biri olan at arabacılığı yok olma tehlikesi yaşıyordu. Eskiden iş yetiştiremeyen at arabacıları son yıllarda iş yapamaz duruma gelince bir bir mesleği bırakmıştı. Bende Giresun'da at arabalarının son temsilcisi olarak zamana direniyordum. Atım yaşlanmıştı belki bu işi birkaç yıl daha sürdürdüm. Ancak trafik kazasında atımı kaybetmem biraz erken bırakmamı mecbur kıldı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber