Bürokrata ihale baskısı yapan AKP'liden itiraf: O yazı benim

Haber Giriş : 10 Şubat 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Şükrü Küçükşahin'in gündeme getirdiği Antakya Devlet Hastanesi ihalesinde bürokrata ihale baskısı yapan milletvekili olayının kahramanı gün ışığına çıktı. DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, "Baskıyı yapan AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin" dedi. Ergin de, "Evet ihale için not yazdım, bu talimat değildir" yanıtı verdi.

HÜRRİYET Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Şükrü Küçükşahin'in yazısıyla gündeme gelen, bürokrata ihale için baskı yapan vekil yazısı Meclis'i karıştırdı. DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, bu kişinin, AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin olduğunu açıkladı. Belgedeki yazının kendisine ait olduğunu kabul eden Ergin, bunun talimat olmadığını savundu. Küçükşahin yazısında, Antakya Devlet Hastanesi'ndeki onarım işlerinin, kimlere verilmesi gerektiği konusunda bir vekilin, bürokrata baskı yaptığı iddiasına yer vermişti.

İSİM AÇIKLANDI:

DYP'li Eraslan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bürokrata ihale için baskı yaptığı iddia edilen kişinin, AKP'li Sadullah Ergin olduğunu açıkladı. Eraslan, Ergin'in el yazısının bulunduğu ve notere onaylattırdıkları belgenin aslının kendisinde olduğunu söyledi.

BELGEDEKİ İSİMLER:

Eraslan, belgede, çatının yaptırılması işinin karşısında "Mehmet Boncuk" yazıldığını, bu kişinin, AKP İl Disiplin Kurul üyesi olduğunu; jenaratörün yenilenmesi işinin karşısında 40-50 milyar rakamının yazıldığını; kireç giderici ve hidrofor sisteminin yenilenmesi işinin karşısında, "Açıkgöz, Mahmut" yazıldığını, bu kişinin AKP İl Genel Meclis üyesinin kardeşi olduğunu; ikinci katın ve zemin katın ve hastane girişinin tüm kapı pencere ve duvarları ile tavanlarının yenilenmesi işinin karşısında, "Mustafa İnan" yazıldığını, bu kişinin de AKP İl Yönetim Kurulu yedek üyesi olduğunu açıkladı.

VEKİLE YAKIŞMIYOR:

Eraslan, AKP grup başkanvekilinin, "Milletvekiline yakışmayacak" işler yaptığını öne sürdü. Eraslan, "Bir milletvekili, hangi işin kaç para olacağını nereden bilir? Bu belgeyi ulaştıran bürokrat da kendileri tarafından göreve getirilmiştir. Bu kişi, şimdi küçük bir ilçede küçük bir hastaneye atanmıştır" dedi.

GURUR DUYARIM:

Ergin, bu iddiaların dile getirilmesinden 1.5 saat sonra bir basın toplantısı düzenledi. Ergin, "3 yıllık iktidarımız boyunca hakkımda ortaya konulan en ciddi iddia buysa ben bundan gurur duyarım" dedi. Ergin, dayanaksız, mesnetsiz, paçavraya dayalı isnatlarla çamur siyaseti yapıldığını, belden aşağı vurulmak istendiğini savundu.

YAZI BANA AİT:

Ergin, gazetecilerin soruları üzerine belgedeki yazının kendisine ait olduğunu açıkladı. Ergin, "Bu bürokrat ziyaretime geldi. Bu kişilerin, bu işleri istediklerini söyledi. Ben de metnin üzerine isimleri yazdım. Bu talimat değildir, karalamadır, müsveddedir" dedi. Ergin, bir milletvekilinin, bir hastanedeki çeşme takma, tamirat gibi ıvır zıvır işlerle uğraşmayacağını da dile getirdi. Ergin, bu kişilere, bu işlerin verilmediğini de anımsattı. Ergin, "Bu kişileri camiadan tanırım, il yönetiminde mi bilemem" dedi.

Ergin: Hatay Valiliği asıl Eraslan'ı yargıya götürdü

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, kendisini ihaleler için bürokrata baskı yapmakla suçlayan DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'dan bazı sorulara yanıt vermesini istedi. Ergin, Eraslan'ın AKP milletvekili iken yaptığı işlerden dolayı Hatay Valiliği tarafından hakkında dava açılmak üzere yargıya verildiğini savundu. Ergin, DYP'li vekilin, şu sorulara yanıt vermesini istedi:

Bu vekil, kamu kurumlarına mal satmakta mıdır?

Özeraslan Ltd. Şti, piyasa fiyatlarının iki katına kamu kurumlarına yakacak kömür satmış mıdır?

Tonu 363 milyona kömür satarken 4 ay sonra tonu 188 milyona aynı kamu kurumuna kömür satmış mıdır? Bu olaydan dolayı soruşturma açılmış mıdır?

İhale komisyonu başkanı ve üyeleri, Hatay Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2005/892 E. sayılı dosyası ile "İhaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla yargılanmakta mıdır?

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber