Üniversite yerleştirme sonuçlarına GKV rekoru damga vurdu

Kuruluşunun 50.yıldönümünde başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları LYS 2013 üniversite yerleştirme sonuçlarıyla da gündeme damgasını vurarak mezun ettiği öğrencilerini Türkiye'nin en prestijli üniversitelerine yerleştirmeyi başardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite yerleştirme sonuçlarına GKV rekoru damga vurdu

Bireysel ve kitlesel başarıların Türkiye'deki en önemli adreslerinden birisi olarak bilinen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Liselerinden bu yıl mezun olan öğrencilerinden 40'ı çeşitli üniversitelerin Tıp Fakültelerini kazandı. 11 öğrenci Diş Hekimliği Fakülteleri ve Eczacılık Fakültelerini, 28 öğrenci Mimarlık ve çeşitli Mühendislik Fakültelerini, 15 öğrenci Hukuk Fakülteleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleriyle İletişim Fakültelerini 10 öğrenci ise çeşitli üniversitelerin Fen ve Edebiyat Fakültelerinin çeşitli bölümlerini kazandı. Toplam 104 öğrencinin bu yıl Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin çeşitli fakültelerine yerleşmesi Gaziantep kamuoyu tarafından takdirle karşılandı. LYS sonuçlarına göre ilk binde altı öğrenciyle 25 derece elde eden GKV Özel Liseleri öğrencilerinin ilk iki binde 60, ilk üç binde 86, ilk beş binde 133, ilk on binde 194 derecesi bulunuyor. Heyecanla beklenen LYS 2013 yerleştirme sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili "Sonuçlar gerek okullarımız gerekse Gaziantep için memnuniyet vericidir. Bu yıl toplam 103 öğrencimiz Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinde istedikleri bölümlerde okuma hakkı kazandı. Genel olarak öğrencilerimiz elde ettikleri yüksek puanlarla ilk tercihlerine yerleştirildi. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi yürekten kutluyor, eğitim hayatlarının bundan sonraki bölümünü de başarıyla tamamlamalarını ve ülke kalkınmasında kendilerini bekleyen görevleri başarıyla yerine getirmelerini diliyorum. Öğrencilerimizin başarısında önemli rol oynayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğretmen ve idarecileriyle bu başarı grafiğinin elde edilmesinde bizlerle koordineli çalışan değerli velilerimize de teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından bu yıl mezun olan ve çeşitli üniversitelere yerleşen öğrencilerin önümüzdeki günlerde yeni okullarına kayıt yaptıracakları da öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber