MEB'e çağrı: İlkokullardaki bilgisayarları depolara kaldırıyorlar

Hala günümüzde, İlkokullardaki bilgisayarları deopalarda çürütmeyi düşünen anlayış var.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'e çağrı: İlkokullardaki bilgisayarları depolara kaldırıyorlar

Sitemize gelen bir maili sizlerle paylaşarak öğretmenin haklı ve kamu yararı gözeten talebine ilgililerin duyarlılık göstermesini diliyoruz.

"Bir Bilgisayar öğretmeni olarak okullardaki bir konu vicdanen rahatsızlık veriyor. İl MEB müdürlüğüne başvurmayı düşündüm pervasızlıklarını gördüm. Konuyu sizler aracılığıyla, dile getirmek, tabiri caizse bakanlığın gözüne sokmak istedim. MEB yanlış-eksik mevzuatlarıyla ilgili yazılarınızı takip ediyorum, ilgileneceğinizi düşünerek size yazmak istedim.

İlkokul ve Ortaokulların ayrılması sonucu şu problem ortaya çıktı ve henüz bir çözüm üretilmiş değil. İlkokullarda artık bilgisayar dersi yok ve bilgisayar laboratuvarı olan bir takım ilkokullar bilgisayarları dağıtmayı, depoya kaldırıp odayı sınıf olarak kullanmayı düşünüyorlar.

Büyük rakamlar ödenerek oluşturulan bu eğitim imkanı ihtiyaç olmayan ilkokullardan, artık bilgisayar dersi zorunlu olan ve bilgisayar laboratuvarı bulunmayan ortaokullara taşınırsa hem bir yerdeki ihtiyaç fazlası, bir yerdeki ihtiyacı giderecek ve yapılan yatırımlar boşa gitmiş olmayacaktır.

Bir bilişim öğretmeni olarak okul yöneticilerinin "birgün lazım olur" diyerek tozlu depolara kaldırdıklarına ve o depolarda 2000 li yıllardan kalma kullanılmamış pc lerin olduğuna şahit oldum.

Bu konuya değinirseniz ve önlem alınırsa ülkemiz kazanacaktır.

İlginiz için şimdiden teşekkürler..."

Bilgilerinize,

Saygılar...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber