'Gülsüm ineği, yavruları oynasaydı'

Malatya'da 4 yıl önce bir okulun bahçesindeki Atatürk büstünü kırması üzerine, sahibinin, açılan soruşturma sonucu ceza alacağı endişesiyle düşük fiyata satıp başka köye gönderdiği Gülsüm ineği alan ve geçen yıl da kestiren Ömer Ataş, beyaz perdeye aktarılan hikayenin filminde başka bir ineğin rol almasına sitem etti Ataş: "İsterdim ki madem bu öykü Gülsüm ineğin öyküsüyse, Gülsüm ineğin kendisi yok ama yavruları var, bu rolde yavruları oynardı. Gülsüm ineğin de hakkı buydu. Böyle olması daha güzel olurdu ama düşünmediler"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gülsüm ineği, yavruları oynasaydı'

Malatya'da 4 yıl önce bir okulun bahçesindeki Atatürk büstünü kırması üzerine, sahibinin, açılan soruşturma sonucu ceza alacağı endişesiyle düşük fiyata satıp başka köye gönderdiği Gülsüm ineği alan ve geçen yıl da kestiren Ömer Ataş, beyaz perdeye aktarılan hikayenin filminde başka bir ineğin rol almasına sitem etti. Ataş, "Gülsüm ineğin kendisi yok ama yavruları var, bu rolde yavruları oynardı" dedi.

Ömer Ataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce Kadiruşağı köyünde bir kişinin, okul bahçesindeki Atatürk büstünü kırdığı gerekçesiyle ineğini satılığa çıkardığını duyduğunu söyledi. İneğe müşteri olduğunu ifade eden Ataş, ineği 2 bin 500 lira ödeyerek satın aldığını belirtti.

Sahibinin, Gülsüm ineği Atatürk büstünü kırdığı için biraz ucuza sattığını kaydeden Ataş, "İnek büstü kırınca sahibi biraz etkilenmişti. Ondan dolayı ineği biraz ucuza aldım ancak ben 'inek ceza alır' diye hiç korkmadım çünkü hayvandır. Hayvan neyin ne olduğunu bilmez ki. Neticede bu bir kazadır, olmuş" diye konuştu.

Gülsüm ineğin kendisine ait beside geçen seneye kadar yaşadığını ifade eden Ataş, "4 yavru doğurdu, ikisini sattım, iki yavrusu hala duruyor" dedi.

Gülsüm ineğin ölümüne değinen Ataş, "Doğumunu yaptı. Bir gün sonra düştü. Bir türlü düzelmedi. 2-3 gün ineğin iyi olmasını bekledik. Sonra veteriner getirdim. Baktım ki çaresi yok. Başka türlü de olmuyordu. Kasap getirip Gülsüm ineği kestirdim" ifadesini kullandı.

-"Yavruları oynasaydı"

Ömer Ataş, Gülsüm ineğin kendisi için çok değerli bir hayvan olduğunu belirterek, "Sütüyle, etiyle çok değerliydi. Çok güzel, sevdiğim bir hayvandı. Gülsüm ineğin ölümüne çok üzüldüm. Çok güzel yavru doğruyordu. Kendisi simental cinsi, kaliteli bir hayvandı. Sütlü bir inekti. Bir günde en az 25 kilogram süt alıyordum. Kader ismini verdiğimiz bir kızı var. Çok güzel bir inek. Boğa olan yavrusu da 500 kilogram et verecek bir hayvan" diye konuştu.

Gülsüm ineğin öyküsünün beyaz perdeye uyarlandığını akşam televizyondan öğrendiğini anlatan Ataş, şunları kaydetti:

"En azından haberimiz olması lazımdı. Bir haber etmeleri gerekirdi. 'Böyle böyle bir konu var', diyebilirlerdi. Film, hikayenin olduğu yerde, Malatya'da çekilmeliydi. Böylesi daha hoş, daha güzel, daha canlı olurdu. Bu konuda bize bilgi verseler memnun kalırdık ama vermediler. İsterdim ki madem bu öykü Gülsüm ineğin öyküsüyse Gülsüm ineğin kendisi yok ama yavruları var, bu rolde yavruları oynardı. Gülsüm ineğin de hakkı buydu. Böyle olması daha güzel olurdu ama düşünmediler."

Dört yıl önce, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kadiruşağı köyünde, sahibinin elinden kaçtıktan sonra girdiği okulun bahçesindeki Atatürk büstünü kıran Gülsüm inek, açılan soruşturma üzerine ceza alacağı endişesine kapılan sahibi tarafından düşük fiyata satılıp başka bir köye gönderilmişti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber