Dilencinin kısa gün kazancı bin 853 TL'ye el konuldu

Kütahya'nın Simav Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ramazan ayı ile birlikte artış gösteren dilencilere karşı operasyon başlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dilencinin kısa gün kazancı bin 853 TL'ye el konuldu

Kütahya'nın Simav Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ramazan ayı ile birlikte artış gösteren dilencilere karşı operasyon başlattı. Dün akşam saatlerinde Belediye meydanında dilenirken yakalanan bir dilencinin üzerinden çıkan bin 853 TL'ye tutanakla el koyan zabıta ekipleri ilçe dışından geldiği tespit edilen dilenciye Kabahatlar Kanunu'na göre cezai işlem yaptıktan sonra otogara kadar götürerek ilçe dışına çıkmasını sağladılar.

Halkın dini duygularını istismar ederek haksız kazanç elde etme çabasındaki dilencilere yönelik denetimin devam edeceğini ifade eden Simav Belediye Zabıta Müdürü Selahattin Demirel, dilencilerin özellikle mübarek Ramazan ayını tercih ederek cami önlerinde yoğunlaştıklarını bildirdi. Yakaladıkları dilencileri belediye zabıta bürosuna getirerek kimlik sorgulamalarının ardından üzerinin arandığını dile getiren Demirel, üzerinden çıkan paraların tutulan bir tutanakla belediyeye gelir kaydedildiğini söyledi. Dilenirken yakalanan kişilerin arama ya da yakalama emri varsa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini ifade eden Demirel, yakalama emri olmayan dilencileri ilçe dışına çıkardıklarını bildirdi,.

Bugün Belediye meydanında dilenirken yakalanan İ.K. (58)'in üzerinden bin 853 TL çıktığını ifade eden Demirel, yaptıkları sorgulamada dilencinin bu parayı bir günde topladığını itiraf ettiğini söyledi. Demirel, vatandaşın dini duygularını istismar etmek isteyenlere asla izin vermeyeceklerini ve denetimlerin aralıksız süreceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber