250 bin kaçak cebe takip

Haber Giriş : 12 Şubat 2006 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, kaçak cep telefonlarını yurtdışına kaçırma planlarına karşı "kara liste" alarmına geçti. Ceplerin, Mısır ve Azerbaycan başta olmak üzere ve Türk Cumhuriyetleri'ne pazarlanmaması için uyarı yapıldı.

Türkiye, kaçak cep telefonlarını sınır ötesine kaydırma çalışmalarına karşı 'kara liste" alarmına geçti. Kaçak ceplerin Mısır ve Türk Cumhuriyetleri'ne pazarlanmaması için uyarılar başladı.

250 BİNİ KAPTIRMAMAK
Kaçak cep telefonları için çıkarılan yasayla 19 milyon telefon kayıt altına alındı. Bunlardan 150 bini hurdaya çıkarıldı. 250 binin üzerindeki kaçak cep telefonlarının başka ülkelere pazarlama çalışmaları üzerine "kara liste" hazırlandı. Türkiye, Azerbaycan ve Mısır başta olmak üzere bazı ülkelere "Kaçak ceplere karşı uyanık olun" mesajı gönderdi.

AB'NİN UYANIKLARI
Kaçak cep telefonuna karşı çıkarılan yasanın mimarlarından AK Parti Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, SABAH'a, kaçak cepler için Avrupa Birliği ülkelerinde de yasa çalışmaların bittiğini, bu ülkelerde de kayıp ve çalıntı telefonların hizmet dışı kaldığına dikkat çekti. Terzibaşıoğlu, bazı AB ülkelerinin, yasal düzenlemeden sonra kaçak cep telefonlarını Türkiye ve Asya ülkelerine el altından gönderdiğini belirtti.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber