Sahte parayla dolandırıldığını, fatura öderken öğrendi

İZMİR'in Tire İlçesi'nde, üç kişiye sattığı dananın karşılığında aldığı parayla elektrik faturası ödemeye giden 60 yaşındaki Mehmet Zeki Özel, elindeki banknotun sahte olduğunu öğrenince şok yaşadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte parayla dolandırıldığını, fatura öderken öğrendi

Polisin incelemesinde Özel'in elindeki 100 TL'lik 26 banknotun sahte olduğu ortaya çıktı.

Tire İlçesi'nde yaşayan Mehmet Zeki Özel, yaklaşık 15 gün önce üç kişiye 3 bin 50 TL karşılığında bir daha sattı. Aldığı parayı evinde tutan Özel, geçen salı günü evinin elektrik faturasını yatırmaya gitti. Elindeki 100 TL'lik banknotu görevliye veren Özel, paranın sahte olduğunu öğrenince şaşkına döndü.

Polise giden ve evindeki banknotları da götüren Özel, 100 TL'lik 26 banknotun sahte, diğerlerinin ise gerçek olduğunu öğrendi. Özel, üç kişinin eşkal bilgilerini polise verdi. Çalışma başlatan polis, kısa sürede M.Y. (38) ve S.Ş.'yi (27) yakaladı. Suça karıştığı ileri sürülen S.G.'nin (38) ise daha önce bir başka suçtan tutuklandığı ortaya çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen M.Y. ile S.Ş., işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber