Köprü Yardımlaşma Derneği fakirin bakkal borcunu kapattı

Fakir ve muhtaç ailelere yaklaşık 20 yıldır yardım eden Köprü Yardımlaşma Derneği, hayırseverler aracılığıyla bakkala borcu olup da ödeyemeyen ihtiyaç sahibi dul yetim ve muhtaçların bakkal borçlarını kapatıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2013 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köprü Yardımlaşma Derneği fakirin bakkal borcunu kapattı

Köprü Yardımlaşma Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine Ramazan paketi, yetim çocuklara iftar etkinliklerinin yanında bu defada mahalle bakkalından evlerinin acil ihtiyaçlarını alıp da ödeyemeyen ihtiyaç sahiplerinin hayırseverler aracılığıyla bakkal borçlarını kapatıyor.

Yıldırım, Osmanlıda ağaç kovuklarına konulup da ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları kadar para alma geleneğini ve hayırseverlerin ihtiyaç sahiplerinin bakkal borçlarını kapatma geleneğini 21. yüzyılda da devam ettirmek istediklerini söyleyerek “Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız bu kampanyaya Adanalı hayırseverlerimiz de büyük destek veriyor. Hayırsever işadamı Kenan Sabuncu bu yıl zekatının 5 bin TL sini Köprü Yardımlaşma Derneği aracılığıyla yetim, dul ve muhtaçlara dağıttıklarını bununla birlikte mahalle bakkalına borcu olupta uzun süredir ödeyemeyen ihtiyaç sahiplerini araştırıp borçlarını ödedik” dedi.

Yardımlaşma Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, hayırseverler aracılığıyla yaptıkları bu tür yardımların çoğunluğunu gizli ve sessiz yaptıklarını bazılarının da örnek teşkil etmesi için ve teşvik edilmesi için kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti.

Hayırsever işadamı Kenan Sabuncu 6 ay önce babaları vefat edip geride hiçbir şeyleri kalmayan, kirada oturan Enşan kardeşlerin eğitimlerinde de katkıda bulunacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber