Fahri trafik müfettişleri affetmedi

Fahri trafik müfettişleri, 7 ayda 24 bin 500 ceza tutanağı düzenlemiş, bu cezaların yüzde 50'den fazlası emniyet kemeri takmamaktan kaynaklanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serdivan ilçesindeki Göl Park'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyük, Sakarya genelinde 207 bin tescilli araç ve 404 fahri trafik müfettişi bulunduğunu anlattı.

Fahri trafik müfettişlerine şehirlerdeki tescilli araç sayısının binde 2'si oranında kontenjan ayrıldığını vurgulayan Büyük, şöyle konuştu:

"Sakarya'da 207 bin tescilli aracımız, 404 fahri trafik müfettişimiz var. Şehir içi trafikte 80 civarında, bölge trafikte ise 160 civarında trafik memurumuz var. Fahri trafik müfettişleri, Sakarya'da 7 ayda 24 bin 500 ceza tutanağı düzenlemiş. Bu, normal bir rakam. Şehir içi trafik memurlarımız 85 bin, bölge trafik memurlarımız ise 75 bin, karakol polislerimiz de bin 600 ceza yazmış. Fahri trafik müfettişleri tarafından yazılan cezaların yüzde 50'den fazlası emniyet kemeri takmamaktan kaynaklanıyor."

- "Polis olmasa bile kurallara uyulması gerekir"

Büyük, fahri trafik müfettişleri hakkındaki şikayetlerin ceza makbuzlarının biriktirilerek 3-4 ay sonra tebligat yapılmasından kaynaklandığına işaret ederek, zaman zaman çok fazla ceza yazan fahri trafik müfettişleri olduğunu vurguladı.

Fahri trafik müfettişlerinin Türkiye'nin her yerinde ceza yazabildiğine işaret eden Büyük, şunları söyledi:

"Yazdıkları ceza ispat için belge gerektirmiyor. Bunu suistimal edecek olurlarsa hem cezaları var hem de o görevden alınıyorlar. Son dönemde artan şikayetlerden sonra biz de konu üzerinde yoğunlaştık. Tebligatlar 3-4 ay yapılmayıp birden yapılınca rakamlar binleri buldu. Çok ciddi bir sıkıntı oluştu ancak dünyada da sitem buna doğru gidiyor. Polis olmasa bile kurallara uyulması gerekir. Fahri trafik müfettişlerini de uyarıyorum. Bu konuda hassas davransınlar. Amacımız kaza ihtimali olan bir yerde bunu önlemeye, daha kurallara uygun araç kullanımını sağlamaya yönelik."

Büyük, Sakarya'da şikayetler nedeniyle şu ana kadar görevden alınan fahri trafik müfettişi bulunmadığını belirterek, "İtirazlar var. Yargıdan olumsuz bir tespit çıkarsa gereğini mutlaka yapacağız. Dava açanlar var, bunların sonucunda kasta, özel husumete dayanan ceza yazma

durumu varsa, görevini kötüye kullanmışsa buna da müsamaha gösterilmez" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber