14/02/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2006 05:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.45'te Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Wolf Ruthart Born ile Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Mitja Strukelj'i kabul edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- CHP Grup Toplantısı saat 13.00'te yapılacak.
- Anavatan Partili İbrahim Özdoğan, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.
- AK Parti'li Fikret Badazlı, saat 10.45'te basın toplantısı yapacak.
- Şemdinli Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te gerçekleştirilecek.
- Fransa'dan gelen parlamento heyeti, saat 10.00'da, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komsiyonu Başkanı Vahit Kirişçi'yi ziyaret edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilecek 3. Türkiye Bölgesel ve Sektörel Ekonomi Şurası'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Alikbek Cekşenkulov ile görüşecek. Gül, Libya Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Halk Komitesi Müsteşarı Said Rashwan'ı kabul edecek.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 10.00'da Kazakistan Ulaştırma Bakanı Askar Mami ile bir araya gelecek.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da saat 10.15'te, Kazakistan Ulaştırma Bakanı Askar Mami ile görüşecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da saat 14.00'te, TOBB Oda Başkanları Toplantısı'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ankara'da saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Adalet Bakanlığı Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu, saat 19.00'da 'Sevgililer Günü' dolayısıyla bir konser düzenleyecek.
- İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, saat 14.30'da Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek.
- Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gazi Hastanesi'nin İç Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi ile Çocuk Acil Servisi, saat 10.00'da hizmete açılacak.
- Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından saat 14.30'da 'Türkiye'de Ağız-Diş Sağlığı Düzeyi Ülke Profili 2004' araştırma sonuçları açıklanacak.
- Türkiye Kızılay Derneği ile Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından saat 13.00'te, 'Yalnız Bırakmadık' adlı bir fotoğraf sergisi açılacak.
- KESK üyeleri, saat 12.45'te Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu binası önünde basın açıklaması yapacak.
- Yenimahalle Belediyesi, saat 11.00'de, 'Sevgililer Günü' dolayısıyla fidan dikme seferberliği başlatacak.
- Eğitim-Bir-Sen üyeleri, saat 11.00'de Danıştay Binası önüne siyah çelenk koyacak.
- ARMADA Alışveriş Merkezi, saat 16.00'da, 'Sevgililer Günü' dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
- LÖSEV organizasyonunda, Ankara'da saat 20.00'de, 'Sevgililer Günü' dolayısıyla Piyanist Emre Şen bir konser verecek.
- Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları Gençlik Tiyatrosu'nun "Geleneksel Nokta Com" adlı oyunu, Sevgililer Günü nedeniyle, saat 19.00'da Muammer Karaca Tiyatrosu'nda ücretsiz sergilenecek.
- Beyoğlu Belediyesi tarafından, Sevgililer Günü nedeniyle hazırlanan "Sevgi Tramvayı" adlı etkinlik, saat 13.00'te Tünel Meydanı'nda gerçekleştirilecek.
- Evrim Giyim işçileri, saat 12.30'da Pendik Şıhlı Köyü Transtek Caddesi 39 numarada bulunan fabrika binasında eylem yapacak.
- GOP Hanımlar Masası üyelerinin el emeği ve göz nuru ürünlerinin yer alacağı sergi, saat 13.00'te GOP Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılacak.
- ESP'liler, saat 11.30'da Galatasaray Postanesi önünde, Diyarbakır Kulp'ta bulunan mezarlardan çıkarılan kemiklerle ilgili DNA sonuçlarını içeren bir basın açıklaması yapacak.
- Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, karikatür krizi ile ilgili olarak saat 12.00'de Fransa Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "15 Milyon Aileye 15 Milyon Fidan" kampanyası kapsamında, saat 11.00'de Sirkeci Garı önünde fidan dağıtılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------------

3. Türkiye Bölgesel ve Sektörel Ekonomi Şurası
- 3. Türkiye Bölgesel ve Sektörel Ekonomi Şurası Ankara'da yapılacak. Şuraya Başbakan Erdoğan da katılacak.

TOBB, Başbakan Erdoğan'a rapor sunacak
- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Tekstil Sektör Kurulu tarafından ''Tekstil sektörünün sorunlarını ve isteklerini dile getirmek'' üzere hazırlanan rapor, Başbakan Erdoğan'a sunulacak.

Hazine ihalesi
- Hazine, bin 799 gün (5 Yıl) vadeli YTL cinsi sabit kuponlu tahvil ihalesi düzenleyecek.

İSO'da Rusya günü
- İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ''Rusya'da başarılı olmanın yolları'' konulu bir seminer düzenlenecek.

Algida Cornetto'nun Sevgililer Günü etkinliğinde 14 çiftin nikahı kıyılacak
- Algida Cornetto, Nişantaşı'nda Şişli Belediyesi işbirliğiyle özel bir Sevgililer Günü kutlamasına imza atıyor. Tam 14 gelin ve damat, İstanbullular'ın gözleri önünde hayatlarının teklifini "Aşkımla Erir Misin?" sorusuyla yapacak.
Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde saat 12.00'de gerçekleşecek nikahı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıyacak. Çiftlerin şahitliğini, Türkiye'nin Eurovision temsilcisi Sibel Tüzün ve Algida Genel Müdürü Hazım Ellialtı yapacak.

Garanti Koza, WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası
- Türkiye'nin ilk müteahhitlik firmalarından biri olan Garanti Koza, inşaat sektöründeki gerçekleştirdiği büyük projelerin yanında, Türkiye'de tenis sporunun gelişimine destek veriyor. Bu amaçla, WTA İstanbul Cup'ın organizasyonunu üstlenen Garanti Koza, tenis sporuna verdiği desteğin en önemli göstergesi olarak, Yeşilköy'de Türkiye'nin en büyük spor tesisini inşa edecek. Garanti Koza'nın yeni projeleri, WTA İstanbul Cup 2006 ve Türkiye'nin en büyük spor tesisi projesi ile ilgili açıklamaların yapılacağı basın toplantısı, saat 10.00'da Swiss Otel Montreux Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Pegasus, Sevgililer Günü'nde havada 3 çifti evlendiriyor
- Pegasus, Sevgililer Günü'nde bir ilke imza atarak 3 çifte havada nikah heyecanı yaşatacak. İstanbul-Antalya seferinde 3 çiftin nikahını Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse kıyacak. Pegasus Havayolları'nın organizasyonu ile düzenlenen nikah töreni, saat 11.00'de Sabiha Gökçen Havaalanı'nda gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
--------------------------

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier'in Ortadoğu turu
- Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ramallah'ta Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüşecek. Alman Bakan daha sonra, Ürdün ve Türkiye'yi de ziyaret edecek.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak 2006'dan beri 4 kez ameliyat edilen ve hala komada olan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Fransa Başbakanı Villepin'in Moskova ziyareti
- Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Görüşmede öncelikli olarak İran krizinin ele alınması bekleniyor.

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005'teki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Seçimin galibi Birleşik Irak İttifakı, İbrahim Caferi'yi başbakan adayı olarak açıklarken, koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği Irak'ta taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar, hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

AB Dış Politika Şefi Solana'nın Ortadoğu ziyareti devam ediyor
- AB Dış Politika Şefi Javier Solana, karikatür krizine yönelik Suudi Arabistan'da İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştü. Solana'nın temasları devam edecek. Solana, Mısır, Ürdün, İsrail ve Filistin'e de giderek bazı temaslarda bulunacak.

İngiliz askerlerinin görüntülerinin yankıları devam ediyor
- Basra'da görev yapan İngiliz askerlerini Iraklı gençleri döverken gösteren görüntülerin yankıları devam ediyor. İngiltere, konuyla ilgili soruşturma açmaya hazırlanıyor.

Saddam'ın yargılandığı dava sürüyor
- İnsanlık suçundan yargılanan Irak eski diktatörü Saddam Hüseyin ve 7 sanığın davası devam ediyor.

Lübnan eski Başbakanı Hariri'nin öldürülmesinin yıldönümü
- 14 Şubat 2005'te öldürülen Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri için yapılacak olan anma törenine binlerce Lübnanlı'nın katılması bekleniyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı Straw, Darfur barış görüşmelerinde
- İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, Nijerya'nın başkenti Abuja'da Darfur barış görüşmelerine katılan gruplarla bir araya gelecek.

İsrail Cumhurbaşkanı Yunanistan'da
- İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav'ın Yunanistan temasları devam ediyor. Bu ziyaret İsrailli bir cumhurbaşkanının Yunanistan'a yaptığı ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------

- Fortis Türkiye Kupası'nda 4. hafta grup maçları başlıyor. 4. haftanın açılış maçında, D Grubu'nda Beşiktaş, İnegölspor ile saat 14.00'te İnegöl Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
- Fortis Türkiye Kupası 4. hafta grup maçında Diyarbakırspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, öğleden sonra Diyarbakır'a gidecek.
- 19 Yaş Altı Milli Takımı, Çek Cumhuriyeti ile saat 13.00'te Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda özel bir karşılaşma yapacak.
- Formula 1 takımlarından Renault'un İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella, saat 10.00'da Swissotel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber