'Meclis erken açılabilir'

Başbakan Erdoğan, "Demokratikleşme Paketi" ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, Meclis'in erken açılma durumunun söz konusu olabileceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2013 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Meclis erken açılabilir'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı için Süleymaniye Camisi'ne geldi.

Başbakan Erdoğan'ı Süleymaniye Camisi'nde, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir karşıladı. Erdoğan, cami avlusundaki çocuklara harçlık verdi.

Başbakan Erdoğan daha sonra bayram namazını kılmak üzere camiye girdi.

Bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Demokratikleşme Paketi" ile ilgili daha önce kendisinin de katıldığı çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Bayram vesilesiyle ve bayram ertesi de bu yapılan çalışmaları gözden geçirme imkanı bulacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bayram sonrası arkadaşlarımla biraraya gelmek suretiyle, bu çalışmalara nihai şeklini vereceğiz. Kaldı ki bu demokratikleşme paketi biliyorsunuz yeni atılmış bir adım değil. Bizim son büyük kongremizde bununla ilgili paketi aslında açıklamıştık. Fakat şimdi güncellemek suretiyle nerelerde ne gibi aksamalar var, nereleri nasıl güncelleyeceğiz, bu maddeler üzerindeki çalışmalarımızı arkadaşlarım bitiriyorlar. Böylece de inşallah yeni döneme yönelik bu demokratikleşme paketimizi açıklayacağız. Meclisin erken açılma durumu söz konusu açılabilir" dedi.

Sonbaharda protesto çağrılarına ilişkin olarak "Bu ülke, güvenlik güçleriyle gereken cevabı verir" ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, Ergenekon Davası kararlarına ilişkin olarak ise en önemli savcı ve hakimin millet olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber