Afetler için erken uyarı sistemi yolda

Deprem, sel, heyelan gibi afetlerin erken haber alınması ve zararların önlenmesi için ülke genelinde erken uyarı ve alarm sistemi kurulacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ağustos 2013 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afetler için erken uyarı sistemi yolda

Türkiye'nin Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği değiştirildi. Yeni taslakta ki çalışmaya göre ülke genelinde erken uyarı, haber alma, yayma, ikaz ve alarm sistemleri kurulacak. Valilere, deprem ve bölgesel olarak etkili olan sel, heyelan gibi durumlarda inşaatların ikincil afetlerden etkilenmemesi için durdurma ve geçici olarak inşaat yapma yasağı yetkisi verilecek.

ASKER YARDIMA KOŞACAK

Acil durumlarda sözlü talepler yeteek. Asker de afet bölgesinde üstlerinden emir beklemeksizin valinin talimatını yerine getirecek.

VALİLERE GENİŞ YETKİ

Türkiye Afet Müdahale Planı hazırlanacak. Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu'nun kararı ile yürürlüğe girecek. Plan, afet öncesi, sırası ve sonrasına ait müdahale planlamasının temel prensiplerini içerecek. Valilere, inşaatları durdurma ve geçici olarak inşaat yasağı yetkisi verilecek. Devlet memuru olan gönülleler bir STK bünyesinde afet bölgesinde çalışırsa ücretli izinli sayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber