Haziran 2004'ten sonra 50 kişiden fazla personeli bulunan işyerleri, çalıştırmadığı her özürlü ve eski hükümlü için 750 milyon lira ceza ödeyecek

Haber Giriş : 24 Aralık 2003 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haziran 2004'ten sonra 50 kişiden fazla personeli bulunan işyerleri, çalıştırmadığı her özürlü ve eski hükümlü için 750 milyon lira ceza ödeyecek

TBMM'nin tek özürlü milletvekili olan AKP'li Lokman Ayva'nın verdiği ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen önerge sayesinde, bünyesinde 50 ve üzerinde personel bulunduran kamu kurum ve kuruluşları da 30 Haziran 2004 tarihinden itibaren çalıştırmadığı her eski hükümlü ve özürlü için 750'şer milyon ceza ödemek zorunda kalacak. Meclis ayrıca fenni gereklerini yerine getirmiş ancak kullanım izni olmayan kaçak yapılara, izni alıncaya kadar elektriğin yanı sıra su aboneliği de verilmesini kabul etti. Ayrıca, belediyeler çevre sağlığını tehdit etmemesi için bu yerlere kanalizasyon ve temizlik işlerini de götürecek.
2004 mali yıl Bütçe Yasa Tasarısının 49.maddesinin görüşülmesi sırasında AKP ve CHP tarafından çok sayıda önerge verildi.
Meclis'in görme özürlü milletvekili olan AKP'li Lokman Ayva'nın yanı sıra CHP'li Akif Hamzaçebi, 50 ve üzerinde personeli bulunan tüm kurum ve kuruluşların, çalıştırmadığı her eski hükümlü veya özürlü için 750'şer milyon lira ceza ödemesini düzenleyen hükümün kamu kurumlarında 2004 yılı boyunca uygulanmamasının oluşturacağı sıkıntılara dikkat çekti. Hamzaçebi'nin, kamu kurumlarında bu mafiyetin hiç uygulanmaması önergesi kabul edilmezken, AKP'li Ayva'nın, kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli hazırlığı yapabilmeleri için kendilerine 30 Haziran 2004'e kadar süre tanınması ve bu tarihten sonra kamu kurumlarının da ceza ödemesi zorunluluğunun getirilmesi önergesi ise oybirliğiyle kabul edildi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber