'Devlet, babalığını yapmalı'

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Devlet, devletliğini yapıp sel mağdurlarının gerçek zararını tespit etmeli ve en kısa zamanda ödemelidir.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Devlet, babalığını yapmalı'

Eğer sel nedeni ile belediyelere yardım ediliyorsa, bize de yardımcı olunmalıdır" dedi.

İnsanların aşırı yağan ve sele dönüşen yağmur nedeniyle mağdur olduklarını, özellikle yukarı bölgelerden gelen suların denize ulaştırılamaması nedeniyle kanalizasyon sistemine girmesi ve buradan geriye fışkırması sonucu, düzlük alanlarda su baskını olayının daha çok yaşandığını belirten Burma, "Kanalizasyon sistemin geri tepmesi sonucu oluşan su baskınları durumu daha da kötüleştirmiş ve meydana gelen zararı daha da çoğaltmıştır. Biz, Atakum Belediyesi olarak yağmurun ilk damlasının düştüğü saatten şu ana kadar hep sahadaydık, sahada olmaya devam ediyoruz. Yaşadığımız felaketin ortadan kaldırılmasına yönelik çabalarımıza ilgi gösteren, araç ve personel desteği vererek yardımcı olan komşu belediyelerimiz olan İlkadım Belediye Başkanımız Necaattin Demirtaş'a, Tekkeköy Belediye Başkanımız Hayati Tekin'e, Yakakent Belediye Başkanımız Burhan Bayrakdar'a, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu afetlerden zarar gören insanların, gerçek ve doğru olarak zararlarının tespit edilmesi ve devletin, devletliğini göstererek bunlara yardım etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Burma, "Böyle zamanlarda devlet, gerçek yüzünü göstermeli ve babalığını yapmalıdır. Öyle dilenciye sadaka verir gibi değil, Devletin, gerekeni gerektiği gibi yapması yani halkın gerçek zararını tespit ederek, onu ödemesi, mağduriyetleri gidermesi lazımdır. Bu, devlet olmanın verdiği sorumluluktur. Ayrıca, eğer kurallar içinde bu konuda zarar gören belediyelere devletin katkısı olmuşsa, devletin ayırımcılık yapmadan, hakkaniyetli davranarak, objektif kriterlere göre bize de yardım etmesi, katkı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Biz, Atakum halkına hizmet ederken mağdur olduk. Selin müsebbibi de değiliz, mağduruyuz. Samsun'un temsilcilerinin, milletvekillerinin, bakanının, diğer yöneticilerinin, hakkaniyet ölçüsünde olayları değerlendireceğini umuyorum. Selin ilk yağmur damlasından, suların çekildiği ana kadar ki süreçte hep yanlarında olduğum, en başından soruna kadar uyumadan, sokakta, caddede mağdur olanların yanında oldum. Bütün zarar gören, mağdur olan sevgili hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Her zaman onların yanında olacağım. Selin olumsuz sonuçlarını inşallah en kısa sürede ortadan kaldıracağız. Devlette mağdurların zararlarını öderse, sorun epeyce hafiflemiş olacaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber