Statlara mobil karakol

Statta kurulacak olan mobil karakollarda ilk sorgusu yapılan holiganlar, hemen orada savcının karşısına çıkacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Ağustos 2013 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Statlara mobil karakol

HİLAL YILDIRIM

Savcı gerekli görürse adliyeye sevk edecek. Holigan bilgileri bir bankada toplanacak. Holigan, yasak kapsamında her maç öncesi karakola gibi imza atacak.

SPORDA şiddetin önüne geçmek için başlatılan süreç G.Saray-F.Bahçe Süper Kupa finalinde alkol ölçümüyle startı verdi. Beşiktaş-Trabzonspor maçıyla da elektronik bilet uygulamasıyla devam edecek. Peki süreci yönetecek spor savcıları nasıl bir yol haritası izleyecek. Bunu AKŞAM araştırdı:

CANLI İZLEYECEKLER

Savcılar tüm maçları takip edecekler. Karşılaşma günleri 7/24 saat ayakta olacaklar. Maçın önemine göre stada gidecekler. Yoksa karşılaşmayı makamlarında veya evlerinden takip edecekler. Stat içerisinde savcılar gerekli gördüğü takdirde 6222 sayılı yasa kapsamında işlem yapacak.

POLİS MÜDAHALE EDECEK

Karşılaşma esnasında yaşanan olaylarla ilgili gözaltı yapan polis şüphelilerin işlemlerini artık statta yapabilecek. Bunun için stadın önüne konulacak bir polis otobüsü mobil karakol olacak. Polis olaylara anında müdahale ederek, şüphelilerin ifadesini bu birimlerde alabilecek. Böylece şüphelilerin emniyete götürülmeden her türlü işlemi tek elden yapılması sağlanacak. Eğer savcılık talimat verirse şüpheliler stattan adliyeye sevk edilecek.

SABIKA HESABINA YAZILACAK!

Önümüzdeki sezonda hakkında seyir yasağı bulunan vatandaşlarla ilgili bilgilere 'Bilgi Bankası' adı verilen sistemle ulaşılacak. Emniyette kurulan ve sadece polis tarafından görülebilecek olan bu sistemde Türkiye genelinde hakkında seyir yasağı bulunan vatandaşların bütün bilgileri bir arada toplanacak. Sistem sayesinde seyir yasağının durumu rahatlıkla takip edilebilecek. Yasak kapsamında her hafta karakola imza vermesi gereken vatandaş gitmediği takdirde bu durum bilgi bankasında anında görülerek, ilgili polis merkezine bildirilecek.

SEYİR YASAĞI ADRESE TEBLİĞ

Karşılaşmalarda taraftara verilen seyir yasağı ile ilgili yasağın tebliğ edilme dönemi başlayacak. Emniyetin verdiği seyir yasağı kararı vatandaşa yine polis tarafından adrese tebliğ edilecek. Kararda yasağa rağmen vatandaşın maça girmesi halinde verilecek ceza dahil her türlü bilgi yer alacak. Ayrıca herhangi bir takımının müsabakalarında seyir yasağı bulunan vatandaş aynı takımın diğer karşılaşmalarına da giremeyecek. Emniyetin savcılığa ulaştırdığı listeye önümüzdeki sezonda yaklaşık 170 kişinin maçları izleme yasağı bulunuyor.

ÖDEMEYİ YAP BİR YIL BEKLE

Maçları izlemekten men edilen vatandaş her hafta emniyete giderek imza verecek. Emniyete gitmeyen vatandaş 500 TL ceza ödemek zorunda kalacak. Ancak bu ödemeyi yapsa dahi taraftar hakkındaki karşılaşmayı seyir yasağı 1 yıl boyunca sürecek.

KOMBİNE BAŞINIZA İŞ AÇABİLİR

Eğer bir taraftar futbol karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle ceza aldıysa, futbol maçının olduğu gün emniyete gidecek. Takımının diğer maçları için emniyete gitmesine gerek kalmayacak. Başka birinin kombine kartıyla maça giren kişi olaya karışırsa o kombinenin sahibi de işlem görecek. Kombine sahibi olan kişiye de savcılar 6222 sayılı kanun uyarınca işlem de bulunacak. İkiside cezaya çarptırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber