Beş ilde kar tatili...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da merkeze bağlı köyler ve bazı ilçelerde, Bingöl'de kent merkezi ile bağlı köylerde, Rize'de bazı ilçelerde, Bartın'ın merkez ilçe ve beldelerinde, Erzurum'da da merkez ve merkeze bağlı köylerde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

TRABZON

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köy ilköğretim okulları ile Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Düzköy, Maçka, Of, Şalpazarı ilçelerindeki ilköğretim okulları ve liseler ile Araklı İlçesi'nin köy ilköğretim okullarında eğitim öğretime bir gün, Dernekpazarı ve Hayrat
ilçelerinde ise 2 gün ara verildi.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada da, olumsuz hava koşulları nedeniyle Bingöl il merkezi ve merkeze bağlı köylerde, ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Hava koşullarının elverişli olması durumunda eğitime yarın başlanacağı belirtildi. Ardahan'ın Damal ve Hanak ilçeleri ile köylerinde de ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği, yarın eğitime yeniden başlanması planlandığı kaydedildi.

RİZE

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İkizdere, Kalkandere, Güneysu ve Pazar ilçeleri ile merkeze ve Çayeli İlçesi'ne bağlı köylerde, eğitim öğretime bir gün ara verildiği bildirildi. Eğitime ara verilen yerleşim birimlerinde engelli kamu görevlilerinin de bugün idari izinli sayılacakları ifade edilen açıklamada, ''Kar yağışı sonrası şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. İl genelinde kar nedeniyle 300 köy yolu ulaşıma kapalı bulunmaktadır. Yolların açılması için ekiplerin çalışması devam
ediyor'' denildi.

BARTIN

Bartın'ın merkez ilçe ve bağlı beldelerindeki okullar, bugün tatil edildi. Bartın Valiliği'nden alınan bilgiye göre, kentte devam eden kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı merkez ilçe ve beldelerde eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.

ERZURUM

Erzurum'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler, 1 gün süreyle tatil edildi. Erzurum valiliği kriz masası'ndan alınan bilgiye göre, merkez ve merkeze bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitim ve öğretime bugün ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber