Kamuda enerji kavgası

Haber Giriş : 16 Şubat 2006 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, diğer kamu kurumları ile de enerji projeleri konusunda görüş ayrılığı yaşıyor. 2006 yılında dev enerji ihalelerine imza atmaya hazırlanan Enerji Bakanlığı, başta Hazine Müsteşarlığı olmak üzere, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) da eleştirileri ile karşı karşıya kaldı. Kamu kurumları arasındaki enerji savaşları, kurumlar arasındaki resmi yazışmalara da yansıdı. Kurumlar, ?tarihe not düşmek için' eleştirilerini resmi yazışmalara döktü. İşte, Enerji Bakanlığı ile diğer kamu kurumları arasında yaşanan enerji tartışmaları:

Enerji Bakanlığı-DPT: DPT, Enerji Bakanlığı'nı, yatırımlarda geç kalmakla suçluyor.

Enerji Bakanlığı-Hazine: Enerji Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı arasında elektrik ve gaz fiyatlarına zam tartışması yaşanıyor.

Enerji Bakanlığı-EPDK: EPDK, Enerji Bakanlığı'na bağlı Botaş'ın, Ruslarla yaptığı gaz anlaşmasına ?şartlı' onay verirken, Enerji Bakanlığı da EPDK'nın gerçekleştirdiği ihalelerin güvenli olmadığı yönünde Hazine ve DPT'ye uyarı yazısı gönderdi.

Enerji Bakanlığı-ÖİB: 21 dağıtım bölgesinin özelleştirilmesiyle ilgili çalışmalar ÖİB tarafından yürütülüyor. Enerji Bakanlığı yetkilileri, bu konu hakkında daha çok söz sahibi olmak istiyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber