Köy yollarına yüksek standart

Burdur İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Yol ve Ulaşım Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından köy yollarındaki asfalt çalışmaları yerinde inceledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2013 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy yollarına yüksek standart

Köy yollarının yapımında özellikle mermer ocaklarından çıkan kamyonlara uygun 40-50 ton ağırlık taşıyabilen yollar yapıldığını dile getiren İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, "İdaremiz, daha konforlu ulaşımın sağlanması için köy yollarını karayolları standartlarında yapıyor. İlimiz genelindeki madencilik, özellikle de mermercilik sektörünün oldukça yoğun olması sebebiyle çıkarılan madenlerin nakledilmesinde köy yollarının kullanılmasını kaçınılmaz hale getirmiştir. Bu gereklilik, son derece ağır bir malzeme olan mermerin 30-40 tonluk kamyon ve tırlar ile alt yapısı bu yüke dayanmayan köy yollarında taşınmasını mecburi hale getirmiştir. Bu da taşınan yük altında köy yollarının mevcut yapısı ile daha kısa zamanda tahrip olmasını hızlandırmıştır. Ortaya çıkan bu durumda İdaremizi ağır tonajlar altında daha dayanıklı yollar yapmaya yöneltmiştir. İdaremiz, ağır tonajlı araçların kullanımına uygun yol yapımı için 2013 yılından itibaren özellikle mermer ocaklarının yoğun olduğu ve mermerin taşındığı yol güzergahlarının karayolları yol yapım tekniklerine uygun olarak yapımına başlamıştır" dedi.

İlk olarak Burdur-Fethiye karayolundan ayrılan Yazıköy-Kavacık köy yolu güzergahından başlayan yol yapım çalışmasında finisher ile temel yapımı gerçekleştirildiğini kaydeden Şimşek, "Eskisine göre daha fazla maliyet ve zaman gerektiren bu çalışma ile köy yollarının daha kalıcı ve sağlam olması sağlanmaktadır. Yapılan çalışmalar ile ağır tonajlı yüklere dayanıklı köy yolları yapmanın yanında, vatandaşların da daha konforlu seyahat etmesini amaçlayan idaremiz, bütçe imkanları ölçüsünde çalışmalarını sürdürecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber