Sosyal Güvenlik Reformuna Tepki: Emeklilik hayal olmasın!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2006 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş, Hak-İş, Disk, KESK, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ve Bask tarafından oluşturulan Emek Platformu, Sosyal Güvenlik Reformu'na tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Sosyal Güvenlik Reformu adı altında oluşturulan bu yasa, emeklilik yaşını 68'e çıkartırken, prim gün sayısını 9 bine yükseliyor. Aylık geliri 127 YTL'den fazla olan vatandaştan 64 ile 431 YTL arasında sağlık sigortası priminin alınacağı, bu yasayla emeklilik süresinin ancak hayallerde kalacağı belirtiliyor. Bu düşüncelerle halkın sesi olma yönünde birleşen Türkiye'nin güçlü sendikaları, hükümeti bu yasanın olumsuz yönde olduğu düşüncesiyle uyarıyor.

Hak-İş Sendikası'nın bulunduğu illerle Hak-İş temsilciliklerinde toplanan sendikaların temsilcileri, ortak yaptıkları basın toplantılarıyla durumu kamuoyuna aktarıyorlar. Ülke genelinde ilan, reklam, basın toplantıları ve miting gibi eylemlerde halkı bilinçlendiren Emek Platformu üyeleri, Çorum'da da Hak-İş İl Temsilciliği'nde bir araya geliyor. Hak-İş İl Temsilciliği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Hak-İş İl Temsilcisi Emek Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Eceviş, Cumartesi günü yapacakları eylem hakkında bilgiler verdi.

18 Şubat 2006 Cumartesi günü, saat 14.00 Sosyal Güvenlik Yasası'nın geri çekilmesi için Merkez PTT binası önünde kitlesel basın açıklaması ve faks çekme eylemi yapacaklarını belirten İbrahim Eceviş, yasanın IMF tarafından dayatıldığını söyledi. Hak-İş Temsilcisi İbrahim Eceviş düzenlediği basın toplantısında, "Sosyal Güvenlik Reformu adı altında emekliliğinin hayal olacağı, geleceğimizin karanlıkta olacağı bir yasa vardır. Halkımız çok iyi bilmektedir ki bu yasa IMF tarafından dayatılmaktadır.

Geleceğimizi karartan bu yasayı çeşitli eylemlerle protesto ediyoruz" şeklinde konuştu.

18 Şubat Cumartesi günü, saat 14.00'de PTT binası önünde yapacakları eyleme tüm vatandaşları davet eden Eceviş, "Çünkü bu yasa herkesi yakından ilgilendirmektedir. Olumsuzlukları sonuna kadar aydınlatmak için, seçilmişliğin gereklerini yerine getireceğiz ve halkın sesi olacağız. Kamuoyu oluşturacağız ve bu yasanın yanlış olduğunu yasayı çıkaranlara duyuracağız" açıklamasında bulundu.

"Çok iyi düşünsünler, bu yasa bizlerin geleceğini karartıyor. Bir tuğla-kiremit işçisi, emekli olabilmek için 9 bin iş günü, yani 50 yıl aralıksız çalışması gerekiyor" diyen Eceviş, "Parası olanın sağlık kontrolünden geçeceği, emekliliğinin hayal hatta mezarda olacağı, sağlık hizmetlerinin piyasanın vahşi koşullarına terk edileceği bir yasadır bu. Bu yasayı çıkaracak olan insanlar, bir kez daha düşünsünler ve halkımızın geleceğini karartmasınlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber