520 seyyah genç Bursa'ya geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın liderliğinde gerçekleştirilen "Seyyah-Ulu Çınarın İzinde" projesinin ilk seyyahları Bursa'ya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
520 seyyah genç Bursa'ya geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 21 Haziran-5 Eylül 2013 tarihleri arasında 14-22 yaş grubu gençlerin yaşadıkları illerden Türkiye'nin farklı şehirlerine seyahat etmeleri için hazırlanan "Seyyah-Ulu Çınarın İzinde" Projesi kapsamında ilk kafile Bursa'ya geldi. Proje kapsamında 13 ilden gelen gençler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişleri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri tarafından karşılandı. 13-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. dönem kapsamında Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme imkanı yakalayan gençler için Osmangazi ve Orhangazi'nin türbelerinin olduğu Tophane'deki programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa'nın Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan tarihi ve turistik bir kent olduğunu hatırlattı.

Gençleri Bursa'da ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Şahin, "İlimizde Kayseri, Düzce, Karabük, Denizli, Afyon, İstanbul, Ankara, Isparta, Konya, Aydın, Aksaray ve İzmir'den gelen toplam 520 genci ağırlayacağız. 4 gün boyunca Bursa'yı gezeceksiniz. Sizlere öğretmenleriniz, rehberler ve 10 tane lider eşlik edecek. Her türlü isteğinizi bize iletebilirsiniz" dedi.

Bursa'ya gelen gençlerin kendi tarihlerini yakından görme fırsatı yakalayacaklarını ifade eden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu ise, geçmişini bilmeyenlerin geleceği kuramayacağını söyledi.

Öte yandan her dönem 520 olmak üzere 4 dönem boyunca toplam 2 bin 80 genci ağırlayacak olan Bursa'dan da bin 720 genç 1 Temmuz'dan itibaren 10 farklı ile gönderiliyor. Toplam 7 dönemi kapsayan projeyle 5 Eylül'e kadar Bursalı gençler Ankara, Denizli, Bartın, Kastamonu, Isparta, Manisa, Konya, İzmir, Çanakkale ve Aydın'a gönderilecek. 1. dönem kapsamında Bursa'ya gelen gençler, 4 gün boyunca aşağıdaki program doğrultusunda projeyi tamamlayarak illerine geri dönecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber