Bozdağ'a yumruklu saldırı

Hacı Bektaş-ı Veli Anma Etkinlikleri yine protestolara sahne oldu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a yönelik saldırı sonrasında da arbede yaşandı.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"nde hükümete yönelik protestoların ardından bir de saldırı girişimi yaşandı.

Etkinliklerin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Beki Bozdağ konuşurken kalabalıktan protestolar geldi ve ıslıklar yükseldi.

Konuşmasını tamamlayan Bozdağ, kürsüden inerken organizasyon için çalıştığı öne sürülen bir görevli, "Neden buraya geldin" diye seslendikten sonra Başbakan Yardımcısı'na yumruk atmaya kalkıştı.

Yumruk Bozdağ'ın çenesini sıyırarak ve göğsüne geldi.

Korumaların araya girmesiyle etkisiz haline getirilen saldırgan, gözaltına alındı. Topluluk bu kez polise yönelik protestoda bulunurken araya CHP'li yöneticiler girdi.

'ALEVİ KARDEŞLERİMİZLE İLGİSİ YOK'

Olayın ardından açıklama yapan Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

“Konuşmamızdan sonraki süreçte maalesef Hacı Bektaş'la alakasının olmadığını düşündüğüm bir kişi tarafından olumsuz bir saldırıya muhatap kaldım. Basın mensupları farklı bir değerlendirme yaparsa üzülürüm.

Alevi kardeşlerimizle alakalı bir durum değildir. Etkinliğe katılan rahatsızlıklarını üzüntülerini ifade etti. Bu güzel ortamı provoke etmek isteyenler oldu.”

KILIÇDAROĞLU'DAN HOŞGÖRÜ MESAJI

Olayın ardından kapanış konuşması için kürsüye çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaşı Veli'nin "İncinsek de incitmeyeceğiz" sözünü hatırlatarak yaşanan olaya dikkati çekti.

CHP Lideri bu tür olayların burada yaşanmaması gerektiğini vurgulayarak hoşgörü çağrısı yaptı.

ALEVİ AÇILIMI HEDİYESİ

Törenden önce Hacı Bektaş-ı Veli Müzesini ziyaret eden Bozdağ, müzenin bahçesinde bulunan ve kutsal olduğuna inanılan Aslanlı Çeşme'den su içti. Müze Müdürü Ayşe Bedir Akhan'dan müze hakkında bilgi alan Bozdağ, Hacı Bektaş-ı Veli'nin türbesini de ziyaret ederek dua etti.

Bozdağ, daha sonra törenin yapılacağı alana geçti. Protokolde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile tokalaşan ve bir süre sohbet eden Bozdağ, Kılıçdaroğlu'na 'Alevi Açılımı' kapsamında Türkçe'ye çevrilen Hacı Bektaş-ı Veli'nin 12 ciltten oluşan Makalat isimli eserini hediye etti.

Bu yılki törenlere BDP'den Ertuğrul Kürkçü, Sabahat Tuncel de katılıyor.

Geçtiğimiz yıl protokol konuşmalarında yaşanan krizin yaşanmaması için bu yıl son konuşmayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

SALDIRGAN 10 GÜN ÖNCE İŞTEN ATILMIŞ

BAŞBAKAN Yarımcısı Bekir Bozdağ'a, bugün katıldığı Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde katıldığı Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde yumruklu saldırıda bulunan Hüseyin Satı'nın, 10 gün önce fotoğrafçı olarak çalıştığı Pazarcık Belediyesi'nden atıldığı ortaya çıktı. Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, "Hüseyin Satı, psikolojik sorunları olduğu için 7 ağustos itibariyle işten çıkarıldı" dedi.

Hüseyin Satı'nın, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yumruklu saldırıda bulunması, memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde herkesi şoke etti. Arkadaşları, psikolojik sorunları olduğunu ancak böyle bin şey yapmasını beklemediklerini söyledikleri Hüseyin Satı'nın sürekli sosyal medyadan hükümeti eleştiren paylaşımlarda bulunduğu anlattı.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara ise Hüseyin Satı'yı 10 gün önce yine psikolojik sorunları nedeniyle işten çıkardıklarını söyledi. CHP'li Başkan Dalkara, şunları söyledi:

"Belediyemizde fotoğrafçı olarak çalışıyordu. Ama herkese kendisini basın mensubu olarak tanıyordu fakat basın mensubu değildi sadece fotoğrafçıydı. Çok eğitimsiz bir kişiydi. Sürekli sosyal medya hesabı üzerinden hükümeti eleştiren paylaşımlarda bulunup insanlarla tartışan bir kişiydi. Sosyal medyada ki paylaşımlarından rahatsız oluyorduk ve bunun için defalarca uyarılarda bulunduk. Psikolojik sorunları vardı ve bu yüzden 7 Ağustos tarihiyle işine son verildi. Yoksul bir ailenin çocuğu, hayatta hiç başarılı olamamış bir kişi. Çabalamasına rağmen bir yere gelememiş ve hayalperest olarak sürekli kendini başka kimliklerle insanlara tanıtıyordu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber