En güzel buzağı seçildi

Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesi'ne bağlı Çiftlik Beldesi'nde ödüllü buzağı güzellik yarışması düzenlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ağustos 2013 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En güzel buzağı seçildi

Çiftlik Belediyesi tarafından Şehit Ömer Doğan Parkı'nda 'Kültür ve Halk Şenliği' düzenlendi. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen şenlik ilgi gördü. Çiftlik Belediye Başkanı Ali Taştan, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte belediyelerinin kapanacağını hatırlatırken, bu şenliği son kez düzenlediklerini söyledi. Başkan Taştan, "“Bu şenlik ile amacımız, birlik- beraberliği sağlamak, buzağılarımızı tanıtmak ve onlara yeni pazarlar bulmaktı. 10 yılda bu konuda önemli bir mesafe katettik" dedi. AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ise Çiftlik Beldesi'nin önümüzdeki dönem mahalle olacağını ve bu şenliğin aynı coşkuyla devam etmesini umut ettiklerini söyledi.

AK Parti İL BAŞKANI 'GÜREŞ AĞASI' OLDU

Bu yılın 'Güreş ağası' seçilen AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz'e, ağalık kaftanı ve kemeri giydirilip, tespihi verildi. Dengiz, daha sonra beraberindeki milletvekili Yaşar Karayel ve Çiftlik Belediye Başkanı Ali Taştan eşliğinde halkı selamladı.

EN GÜZEL BUZAĞI YARIŞMASI

'Kültür ve Halk Şenliği' kapsamında daha sonra geleneksel “En güzel buzağı” yarışması düzenlendi. 16 buzağının getirildiği yarışmada hayvanların bir bölümü jürinin önünde getirilmek istenirken sahiplerini zor durumda bıraktı. Sahiplerinin süslediği buzağılar arasında Mustafa Ulu'na ait buzağı birinci seçildi. İsmail Özdemir'e ait buzağı ikinci, Süleyman Sarıgül'e ait buzağı ise üçüncü ilan edildi. Dereceye giren buzağıların sahiplerine sırasıyla bulaşık makinesi, kanepe ve altın hediye edildi. Şenlik, güreş müsabakaları, toplu sünnet şöleni ve halk konseri ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber