Yurtta dayak iddiası

Haber Giriş : 17 Şubat 2006 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan Ş.T. (15) ile D.U. (16) dayak yedikleri iddiasıyla yurttan kaçtı. İki gece otobüs terminalinde kalan kızlar, daha sonra polise sığındı. Ş.T. ve D.U. Çocuk Şubesi'nde koruma altına alınırken, Valilik yurt yönetimi hakkında soruşturma başlattı.
Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvası ve yurtlarındaki dayak ve şiddet iddialarına, bir yenisi de Bursa'dan eklendi. Annesi ?adam öldürmek' suçundan cezaevinde bulunan, üvey babası tarafından da terk edildiği için 2 yıldır koruma altına alınan Ş.T. ile babasının ölümü ve annesinin başkasıyla evlenmesi üzerine sokağa terkedilen ve 8 yıldır yurtta kalan D.U. yurt müdürü ve etüt öğretmenlerinden dayak yedikleri ve hakaret gördükleri iddiasıyla 2 gün önce yurttan kaçtı. İki gece otobüs terminalinde sabahlayan kızlar, polise sığındı. Yurtta arkadaşları arasında yüksek sesle konuşmanın bedelinin dahi dayak olduğunu öne süren D.U. ve Ş.T. ?Hocalarımız, evlerindeki stresin acısını çocuklarından değil, bizden çıkartıyor. Bize doğruyu öğretmek yerine, küfürü öğretiyorlar. Sebepsiz yere dövüyorlar. Dayak ve baskı yüzünden geçen yıl yurttan kaçmıştık. Tekrar geri dönmek zorunda kaldık. Yurda dönünce de yine dayak yedik. Baskılar ve şiddet devam ettiği için yine kaçtık. Kötü yola düşmekten korktuğumuz için polise sığındık'' dedi. D.U. ve Ş.T. yurt görevlilerine, kendilerini Vali'yi şikayet edeceklerini söylediklerinde ise, ?Gidin, kime şikayet ederseniz edin. Vali bizim arkamızda olur. Sizin gibi pisliklerin yanında olmaz'' yanıtını verdiklerini ileri sürdü.

Ş.T. ve D.U. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde korumaya alınırken, 12-16 yaşında 51 çocuğun barındığı Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu'nda soruşturma başlatıldı. Konunun takipçisi olacağını söyleyen Bursa Valisi Nihat Canpolat, ?Onlar özel çocuklar. Zarar görmelerine asla izin vermem. Soruşturma başlattım. Soruşturma kapsamında gereken işlemler yapılacak'' dedi.

Yurt Müdürü Metin Şahin ise, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. D.U.'nun saldırgan bir kişiliğe sahip olduğunu, arkadaşlarını dövdüğünü, hatta kendisine bile saldırdığını ileri süren Şahin, ?Ben onu dövmedim. Saldırdığında kendimi korumak için müdahale etmişimdir. Ş.T. ise sakin bir çocuk. Anne ve babası cezaevinde. O da bize haksızlık yaptı'' diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber