Sağlık Bakanlığı'nın telefonuna ilginç başvurular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2006 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın hastaların 24 saat şikayetlerini bildirebilmeleri amacıyla kurduğu SABİM 184 hattına birbirinden ilginç başvurular yapılıyor.
Alınan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) tarafından halkın Sağlık Bakanlığı ile ilgili her türlü sorun, şikayet, öneri ve taleplerini iletmesi amacıyla kurulan ücretsiz 184 numaralı telefonlarıyla 2004 ile 2005 yıllarında toplam 650 bin çağrı yanıtlandı. Bu çağrılardan 379 binine sözlü karşılık verilirken, 271 bin çağrıysa kayıt altına alınarak takip edildi. Gelen telefonların yüzde 85'i bilgi alma yönünde iken, yüzde 5'i şikayet, yüzde 4.50'si talep, yüzde 3.50'si eleştiri, yüzde 1.50'si ise teşekkür ve yüzde 0.50'si de ilginç istek telefonlarından oluştu. Bazı vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne komşusunu şikayet ediyor, bazıları da evliliklerin sınava tabi tutularak yapılması gerektiği gibi değişik konularda başvuruyor.

SABİM'e gelen ilginç çağrılardan bazıları şöyle: "-Aile birliği kurulurken, daha sağlıklı toplum yetişmesi adına eşlerin sınava tabi tutularak evlenmesini istiyorum. (Çorum) -Tomografi çektirdikten sonra eve gelip reçel pişirdim. Reçelin rengi siyah oldu. Bu tomografiden aldığım radyasyonla ilgili olabilir mi? (Ankara) -5-10 metre aşağıda ikamet eden komşum, mangal kömürü yakmaktadır. Bu konuda Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunmama rağmen henüz çözüm getirilemedi. Bu durumun çözümlenmesini istiyorum. (Aydın) -Buzdolabımın kapısı 3-4 saat açık kaldı. İçindeki yemeği yiyebilir miyiz? (Rize) -Satın aldığım pet suyun içinde hormon olduğu duyumu aldık. Doğru mu? (Tekirdağ) -Bahçemdeki ağacı sinekler sardı, ne yapmalıyım? (İstanbul) -Mor İsmail'in telefon numarasını istiyorum. (Manisa) -Mahalleyi böcek ve sinekler sardı. Belediyeye dilekçe ile başvurdum ama ilgilenmedi. Konunun tarafınızdan değerlendirilmesini istiyorum. (İstanbul) -Kafedeki nargilelerde suni kömür kullanılıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber