Çubuk Belediyesi Bilgi Evleri'nden büyük başarı

Çubuk Belediyesi tarafından iki yıl önce hizmete açılan Bilgi Evleri'nde eğitim alan 8. sınıf öğrencileri, yüzde 100 SBS başarısı elde etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2013 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çubuk Belediyesi Bilgi Evleri'nden büyük başarı

Çubuk Belediyesi tarafından iki yıl önce hizmete açılan Bilgi Evleri'nde eğitim alan 8. sınıf öğrencileri, yüzde 100 SBS başarısı elde etti.

Çubuk Bilgi Evlerinde SBS'de yüzde 100 başarı elde edilirken, öğrencilerin tamamı Anadolu Liselerine yerleşmeyi başardı.

Çubuk Bilgi Evi'ne devam eden 8. sınıf öğrencilerinin sayısının 54 olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, geçen yıl yüzde 90 olan başarının bu yıl yüzde 100'e çıkartmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

SBS'ye giren 54 öğrenciden 54'ünün puanlarına göre istedikleri okullara yerleştiğini vurgulayan Başkan Özden, şöyle konuştu: ''Kuzeyin Parlayan Yıldızı Çubuk, artık eğitim yönüyle parlayan bir yıldız haline gelmiştir. Çocuklarımızın eğitimi bizim için son derece önemlidir. Bu nedenle Bilgi Evleri'ne her desteği vererek çocuklarımızın, öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Sayısını her geçen yıl artırdığımız evlerimizden yüzlerce öğrenci doğrudan ya da dolaylı yollardan faydalanıyor. Bilgi Evleri uzman kadroları tarafından okul, aile ve bilgi evi üçgeninde yürütülen sistemli çalışmalar meyvesini veriyor. Tüm öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum.''

Ankara genelindeki tüm bilgi evlerine devam eden öğrenciler arasında yeni kurulan Çubuk Bilgi Evleri'nin yüzde 100'lük başarısının çok büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Bilgi Evleri Müdürü Cihan Bulut, ''Bizlere ve öğrencilerimize her desteği veren Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden'e verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. SBS puanına göre öğrencilerimizin tamamının tercihi Anadolu liseleri oldu. 54 Bilgi Evi öğrencimizden 18'i Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 19'u Anadolu Lisesi'ne, 10'u Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne, 6'sı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne yerleşirken, bir öğrencimiz Pursaklar Fen Lisesine yerleşerek istedikleri hedeflerini tutturmuş oldu'' diye konuştu.

Bulut, elde ettikleri yüksek başarının sırrının inanmak ve yıl boyunca öğrencilerin her türlü sorunlarıyla aileleriyle birlikte yakından ilgilenmek olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber