79 okul birincisi Anadolu Üniversitesi'ni tercih etti

Rektör Prof. Dr Aydın, Anadolu Üniversitesi’nin gerek yurtiçinden gerek yurt dışından en yüksek tercih alan, insanların en fazla okumak istedikleri ve en fazla çalışmak istedikleri bir üniversite olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
79 okul birincisi Anadolu Üniversitesi'ni tercih etti

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, örgün fakültelerindeki 5 bin 600 kişilik kontenjandan sadece 65'inin boş kaldığını ve Türkiye genelinden 79 okul birincisinin üniversitelerini tercih ettiğini belirterek, “Sadece Eskişehir'den üniversitemizi tercih eden öğrencisi sayısı 4 bin 149'dur” dedi.

Rektör Prof. Dr Aydın, Anadolu Üniversitesi'nin gerek yurtiçinden gerek yurt dışından en yüksek tercih alan, insanların en fazla okumak istedikleri ve en fazla çalışmak istedikleri bir üniversite olduğunu söyledi. Bu yıl Anadolu Üniversitesi'ne 195 bin tercih geldiğini ifade eden Aydın, “Bunun 5 bin 600'ü örgün fakültelerimize, 188 bini de açık öğretime geldi ve puanlar inanılmaz şekilde patladı. 5 bin 600 kişilik örgün fakültelerimizin sadece 65'i boş kaldı. Yani kısacası kombine olarak bütün biletleri sattık. Puanlar patladı ve şu anda Anadolu Üniversitesi'ne Türkiye genelinden 79 okul birincisi geldi. Sadece Eskişehir'den üniversitemizi tercih eden öğrencisi sayısı 4 bin 149'dur. Hemen hemen bütün bölümlerde puanlar patladı ama en büyük patlama açık öğretimde oldu. Geçen yıl açık öğretime Türkiye'nin ilk yüzde 1'ine giren bin 500 öğrenci gelmişti, bu sene ise inanıyorum bu sayının daha sütünde olacaktır. Anadolu Üniversitesi olarak bütün puanlarımız yüksektir ve öğrencinin kalitesi, gelir düzeyi arttı. Çok bilinçli ve başarılı öğrenciler geliyor. Eğitimin kalitesi de buna bağlı olarak yükseliyor” dedi.

4 KAP YEMEK 1 LİRA

Rektör Aydın, öğrencilere inanılmaz yatırımlar yaptıklarını da anlatarak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimizin barınma ve kredi ihtiyaçları Kredi Yurtlar Kurumu tarafından gerçekleştiriliyor. Öğrenciler genellikle yurtlara, özel yurtlara veya apartlara gidiyor ancak üniversite öğrencinin kendisini geliştirdiği ve sosyalleştirdiği bir alandır. Üniversitemizde 52 tane öğrenci kulübümüz var. Yüzlerce öğrenci kulüplerde çalışıyor. Biz inanılmaz derecede öğrenci kulüplerine yatırımlar yapıyoruz. Bizdeki güneş enerjisi arabasını Avustralya'daki yarışlara gönderdik. Öğrencilerimizi yurtdışına gönderiyoruz. Yurtiçi ve yurt dışındaki öğrenci kulüpleriyle müthiş bir yurt dışı trafik var çünkü üniversite sadece bir kelimenin öğrenildiği yer değildir, insanın kendisini geliştirdiği yerdir. Bu anlamda da gerçekten öğrenciye müthiş yatırımlar yapıyoruz. Türkiye'de bir örneğinin olduğunu zannetmiyorum ama 1 liraya öğrenciye 4 kap yemek veriyoruz. Türkiye'de 1 liraya öğrenciye yemek yapan, 4 kap yemek veren hiçbir üniversite yok. Hem de kalitesine bakın, hijyen şartlarına bakın. 1 liradır ve 4-5 yıldan beri de fiyat artışlarına rağmen hiç de zam yapmadık. Günde yemek yiyen öğrenci sayısı 15 bine çıkıyor, gelin görün."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber