14 OGM çalışanından Memur-Sen'e teşekkür ziyareti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
14 OGM çalışanından Memur-Sen'e teşekkür ziyareti

14 Orman Genel Müdürlüğü çalışanı, 2014-2015 yıllarını kapsayan ve geçtiğimiz günlerde imzalanan toplu sözleşme anlaşmasındaki kazanımlardan dolayı Memur-Sen'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında kabulü, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya yaptı.

14 Orman Genel Müdürlüğü çalışanının toplu sözleşmedeki kazanımlardan dolayı yaptıkları ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti: "Toplu sözleşmeyle Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışanlar için 7 ay boyunca 60 saat fazla mesai ücreti alındı. Bunun orman çalışanlarına net yansıması 459 lira olarak hesaplandı. Binde 5 damga vergisi kesildiğinde orman çalışanları 455 lira kazanmış oldu. 7 ayda 3 bin liranın üzerinden ormancı kardeşlerimiz toplu sözleşmeden kazanım elde etti."

Önceden yangın tazminatı olarak adlandırılan söz konusu fazla mesai ücretini 50 saatten 60 saate çıkarttıklarını ve "Yangında bir fiil müdahale edenler" ifadesinin yanına da "Yangın nöbeti tutanları da eklettiklerini vurgulayan Kaya, bu kazanımla 455 lirayı mayıs-kasım arasında orman çalışanlarına kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kaya, fazla mesainin dışında orman muhafaza memurlarının belediyelerce işletilen toplu taşıma araçlarından üniformalı olarak ücretsiz yararlanması, koruyucu gıda maddesi verilmesi, koruyucu giyim ve donanım malzemesi sağlanması gibi kazanımları da elde ettiklerimi sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda orman çalışanları, Günay Kaya'ya çiçek takdim etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber