Trabzon eski Emniyet Müdürü'ne 11 nin YTL ceza

Haber Giriş : 18 Şubat 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da Emniyet Müdürlüğü yaptığı 5 yıl önce özel harcamalarını polis derneğine ödettirdiği iddiasıyla açılan soruşturma sonucu 6 bin 900 YTL zimmet çıkarılan Nevşehir Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci, 11 bin YTL ödemeye mahkum oldu.

Trabzon'da İsmail Güzeldemirci'in görev yaptığı 2000-2001 döneminde dernek hesaplarını incelemeye alan iki müfettiş, uçak bileti, bir televizyon platformunun aboneliği ve telefon harcamaları gibi kişisel harcamaları Emniyet Teşkilatı Yardım Derneği'ne ödettirdiği belirlenen Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci'ye 6 bin 900 YTL zimmet çıkardı. Parayı tahsil etmek isteyen Emniyet Teşkilatı Yardım Derneği, avukat Nusret Yılmaz aracılığıyla icra takibi başlattı. Güzeldemirci, icra takibine itirazda bulununca, Avukat Yılmaz itiraza iptal davası açtı. Davaların sonunda Trabzon 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, mahkeme masrafı, vekalet ücreti ve faizi olmak üzere Güzeldemirci'yi toplam 11 bin YTL ödemeye mahkum etti.

RAKI İÇERKEN POZ VERDİ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu dönemde yabancı hayat kadınlarına yönelik operasyonlar ile adından söz ettiren İsmail Güzeldemirci, dönemin İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen tarafından görevden alınırken, devlet protokolüne uygun davranmadığı ve davetlerde rakı içmediği gerekçesiyle görevden alındığı öne sürülmüştü. Güzeldemirci, bunun üzerine, görevden alındıktan sonra 2 No'lu Yol-İş Sendikası Başkanı Ahmet Çakır tarafından verilen veda yemeğinde, ?Bana bir rakı getirin, devlet protokolünü uygun hareket edelim? diyerek içki içince dikkatleri üzerine çekmişti. Güzeldemirci'nin rakı içerken çekilen fotoğrafı gazetelerde yayınlandı.

Halen Nevşehir Emniyet Müdürü olan İsmail Güzeldemirci'nin, Trabzon'da görev yaptığı dönemde başbakan olmayan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşıladığı için savunma vermek zorunda kalmıştı. 2001 yılı Temmuz ayında Trabzon'dan Giresun'a giden Erdoğan'ı Yıldızlı Beldesi'nde bekleyen ve Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde ağırlayan Güzeldemirci, İçişleri Bakanlığı müfettişlerine ifade vermişti.

Trabzon eski Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci hakkında, emrinde çalışan bir kişiyi özel işlerinde çalıştırarak görevini kötüye kullandığı ve resmi makam aracını şahsı işlerinde kullanarak Taşıt Kanunu'na muhalefet ettiği iddiasıyla da kamu davası açıldı. Güzeldemirci, ?Taşıt Kanunu'na aykırı davranmak ve keyfi muamelede bulunmak' iddiasıyla yargılandığı Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde kanıt yetersizliğinden beraat etti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber