Sel geldi, derenin suyu kesildi

Taraklı İlçesi arazilerine hayat veren Aksu Deresi'nin su kaynağı geçen hafta siddetli yağış sonrası gelen selin ardından kesildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ağustos 2013 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sel geldi, derenin suyu kesildi

SAKARYA'nın Taraklı İlçesi'nde Hark Kanyonu'nda bulunan yıllardan bu yana Davutlar, Demirciler ve Madenler Mahallesi'nden oluşan köylere ve Taraklı İlçesi arazilerine hayat veren Aksu Deresi'nin su kaynağı geçen hafta siddetli yağış sonrası gelen selin ardından kesildi. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkahraman, sel ardından derenin kaynağının zemine giderek yer değiştirmiş olabileceğini söyledi.

Geçen pazar akşamı yaylalardaki yoğun yağmur ardından oluşan sel dere yatağından birkaç saat boyunca aktıktan sonra, sabah kalktıklarında köylüler gözlerine inanamadı. Kaynağı Hark Kanyonu'nda bulunan ve Aksu Köyü'ne içme suyu da sağlayan Aksu Deresi'nin suyunun tamamen kesildiği görüldü. Aksu Deresi'nde daha önce de 10-15 yılda bir kendiliğinden kesilmeler görüldüğü ifade edildi. Taraklı Velediye Başkanı Taceettin Özkaraman, şöyle dedi:

"O bölgedeki suyu ilçeye getirmek içim Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi SASKİ'nin çalışması vardı. O çalışma sürerken Pazar günü yağış sonrası kanyondaki su akışı kesildi. Yapılan incelemede dere suyunun yerin zeminine kaydığını ve kanyondan 340 metre aşağıda tekrar çıktığını gördük. Suyun azalmasında mevsimsel faktörle de var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber