Danıştay'a ortak çağrı: Kararı düzelt

Haber Giriş : 19 Şubat 2006 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın yasağı sokağa taşımasını protesto eden sivil toplum kuruluşları, kamuoyu vicdanını yaralayan karardan dönülmesini istediler

Danıştay 2. Dairesi'nin 'kamu görevlilerinin sokakta da başörtüsü takmalarını yasaklayan' kararı dün birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşların katılımıyla protesto edildi. İnanç Özgürlüğü Platformu Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda gerçekleştirdiği eylemde, kararın biran önce düzeltilmesi istendi. İnanç Özgürlüğü Platformu adına konuşan Hatice Saadet Kalyoncu, kamuoyu vicdanı tarafından kabul görmeyen bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. İnanç Özgürlüğü Platformu'nun düzenlediği eyleme, Mazlum-Der Ankara Şubesi, İLKDER, KADBİR, Tüketiciler Birliği Ankara Şubesi, ASDER Ankara Şubesi ve Başkent Kadın Platformu destek verdi. İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) mensupları da Abdi İpekçi Parkı'nda Danıştay'ın kararını protesto etti. Eylemde Danimarka'da Hazreti Peygamberimiz aleyhine yayınlanan karikatürler de kınandı. İLKAV üyeleri, daha sonra Danıştay'ın bahçe parmaklıklarına siyah başörtüsü astı.

HEDEFLERİ SOKAK

Danıştay'ın tepki çeken kararı dün İstanbul Saraçhane Parkı'nda da Akabe Vakfı, Ak-Der, Ak-Dav, AKV, Gönül Kuşağı Derneği, Hikmet Vakfı, Hukukçular Derneği, İHH, İnsan Vakfı, Mazlumder, Medeniyet Derneği, Özgür-Der, Vakit Gazetesi ve Vuslat Dergisi tarafından yapılan ortak bir basın açıklamasıyla kınandı. Açıklamada kararın başörtüsü yasağını sokağa taşımaya çalıştığı belirtilerek, yanlıştan dönülmesi gerektiği vurgulandı.Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu''nun 44.'sünü düzenlediği 'Başörtüsüne Özgürlük" eyleminde de Danıştay'ın kararı protesto edildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber