TRT Yönetim Kurulu üyeliği için başvurular başladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Yönetim Kurulu üyeliği için başvuruların başladığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, görev süreleri dolan TRT Yönetim Kurulu üyelerinin yerine Bakanlar Kurulu tarafından atama yapılabilmesi için ilgili kanun hükümleri çerçevesinde Üst Kurul tarafından aday belirlenmesi gerekiyor.

Üst Kurul, 30 Temmuz'daki toplantısında, görev süresi 17 Eylül'de dolacak TRT Yönetim Kurulu üyeliği için iki aday belirlenmesini kararlaştırıldı. Bu husus, 14 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak, ilan edildi.

Aday olmak isteyenlerden 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nun 11. maddesinde belirtilen şartları taşıyanlar, RTÜK'e posta yoluyla veya şahsen başvurabilecek. Adaylık başvuruları, 28 Ağustos saat 18.00'e kadar yapılabilecek.

Eksik veya usulüne uygun hazırlanmayan belgeyle yapılan müracaatlarla postada meydana gelen gecikmelerde başvurular dikkate alınmayacak.

Başvuru tarihi olarak müracaat dilekçesi ve eklerinin, Üst Kurul evrakına giriş tarihi esas alınacak.

Adaylardan, içinde adres ve irtibat telefonunun da yer alacağı başvuru dilekçesi, özgeçmiş, TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma aslı veya kurumca onaylı sureti, sabıka kaydının bulunmadığına dair yazılı beyanla herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber