'Rabia selamı'nı kafasına kazıttılar

Berber Ercan Buyruk, Mısır'daki darbecilerin katliamı sonrası demokrasi yanlılarının sembolü haline gelen "Rabia selamını" saç modeli haline getirdi. GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Rabia selamı'nı kafasına kazıttılar

Ankara'da 27 yıldır hizmet veren, 2009 yılında 24 saatte 363 kişiyi tıraş ederek Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Buyruk, müşterilerinin tercih etmeleri halinde gündemdeki konulara göre saç tıraşı yapıyor.

Buyruk, son olarak, Mısır'da darbeye ve katlima karşı yapılan gösterilerde sembol haline gelen Rabia selamını saç modelleri arasına aldı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren çalışmanın ardından iki müşterisinin kafasına "Rabia selamı"nı kazıyan Buyruk, Mısır'da yaşananların herkes gibi kendisini de üzdüğünü belirtti.

Buyruk, "Orada insani gösteriler dışında hiçbir taşkınlık yapmadan haklarını aramaya çalışan halka yönelik saldırılar karşısında hepimiz derin hüzün yaşıyoruz. Ben de bu olaylar karşısında Mısır'da demokrasi yanlısı halka nasıl destek olabileceğimi düşündüm. Önce Emre Belözoğlu'nun, sonra da Sayın Başbakanımızın Rabia selamı yaptığını gördüm. Bu selamı saç tıraşıyla kafaya işledim. Ben de yaptığım meslekle Mısır'daki halkı selamlıyorum" dedi.

Şaçlarını "Rabia selamı" modeliyle kestiren Umut Berke Arslan (12) ve Samet Özkan (12) da bu sayede Mısır'da aileleriyle darbeye karşı çıkan çocuklara da Ankara'dan destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber