İstanbullu muhtarlardan Mısır protestosu

Besıktaş'ta bulunan Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi bir grup, Mısır'daki askeri darbe ve sonrasında yaşanan olayları protesto etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbullu muhtarlardan Mısır protestosu

Rabia işareti yapan grup, basın açıklamasının ardından konsolosluk binası önüne siyah çelenk bıraktı.

İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selami Aykut ve üyelerin aralarında bulunduğu bir grup, saat 11.00 sıralarında Bebek'te bulunan Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Dernek Başkanı Selami Aykut, Mısır'da yaşanan askeri darbeyi kınamak için toplandıklarını, basın açıklaması yaptıktan sonra siyah çelenk bırakacaklarını söyledi. Grup adına basın açıklamasını Derneğin Başkan Yardımcısı ve basın sözcüsü Seyit Keleş yaptı.

"ZALİMİ ASLA SEVEMEM VE MUHTAR ALDIRMA GEÇ GİT DİYEMEM"

3 Temmuz'da askeri yetkililerin halkın seçimle yetki verdiği Cumhurbaşkanı Mursi ve hükümetine karşı darbe yaparak yetkilerini elinden aldığını ifade eden Seyit Keleş, "Yapılan bu darbenin evrensel hukuka aykırı olduğunu biliyor ve şiddetle kınıyoruz. Mısır halkı, tepkisini ortaya koymak için meşru biçimde meydanlara inmiştir. Mısır halkına silahlı mücadelede bulunan Sisi ve yandaşları çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden acımasızca katletmişlerdir. Biz İstanbul Muhtarlar Derneği ve muhtarlar olarak diyoruz ki 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem ve muhtar aldırma geç git diyemem'. Mazlum demokrasi yanlısı Mısır halkına sabır, feraset ve dirayet telkininde bulunuyoruz" dedi.

'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' TEMENNİSİ

İsrail, Avrupa ülkeleri ve özelikle Amerika'nın bu darbeye karşısında sessiz ve darbe yanlısı olmalarının manidar olduğunu söyleyen Keleş, "Mısır halkına ayrıca Suriye, Filistin, Irak, Arakan ve dünyanın birçok yerinde zulüm gören masum insanlara Allah'tan sabır niyaz ediyoruz. Zalimleri, diktatörleri, insanlıktan nasibini almamışları şiddetle kınıyor. 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' temennisi ile dünya kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen "Rabia" işareti yapan grup, konsolosluk binasına siyah çelenk bıraktıktan sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber