Buruciye Konserleri Başkan Ürgüp'ün talimatıyla iptal edildi

Buruciye Yaz Akşamları konserleri, Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylar nedeniyle Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün talimatıyla iptal edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2013 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Buruciye Konserleri Başkan Ürgüp'ün talimatıyla iptal edildi

Buruciye Yaz Akşamları konserleri, Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylar nedeniyle Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün talimatıyla iptal edildi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün talimatıyla ile İslam Dünyasında ki dramatik olaylar nedeniyle Buruciye Yaz Akşamları konserleri kapsamında Cengiz Özkan ve yarın düzenlenecek olan Eda Karatuğ'un konserleri iptal edildi. Konserin iptal edilmesiyle birlikte Bekir Çöl Hoca tarafından dua edilip Kur'an okundu.

Konuyla ilgili olarak konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Türk ve İslam aleminde yaşanan acılar ortadayken bir nevi eğlence sayılabilecek nitelikteki konserleri sürdürmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Bugünkü ve yarınki konserlerimizi iptal ettik. Dünya üzerinde, Müslümanlar üzerinde, Müslüman Türk kardeşlerimiz üzerinde bu kadar zulüm varken bu programları devam ettirmek uygun olmazdı. Daha farklı zamanlarda farklı sanatçılarla sizlerin karşısına çıkacağız. Dünyada zulüm görenler sadece Mısır ve Suriye'de değil tabii ki bu zulmü bazen Müslüman, Müslümana yapıyor, sözde Müslümanları kastediyorum tabii ki, bazen de kafirler Müslümanlara yapıyor. Doğu Türkistan'da Çin zulmü başını almış gidiyor, Mısır'da sözde Müslümanın Müslümana zulmü söz konusu. Bunlar modern firavun'lardır. Zulümler sürüp gidiyor. Suriye'de aynı şekilde Irak'ta oldu, Kerkük'te oldu, başka bölgelerde oldu. İnsanların bu zulümden kurtulması için Cenab-ı Allah'a yalvarıyoruz. Sivaslıların göstermiş olduğu bu tepki çok olumludur. Cenab-ı Allah Müslümanların ve bütün insanların yardımcısı olsun” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber