Organik dikenli incir vitamin deposu

Doğu Akdeniz Bölgesi'nde kendiliğinden yetişen organik dikenli incir, toplanması zahmetli olduğu için çoğu zaman dalında çürürken, besleyiciliği ve vitamin deposu özelliğiyle dikkat çekiyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ağustos 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Organik dikenli incir vitamin deposu

vitamini yönünden zengin olan, vücut direncini arttırıp, sindirim sistemini çalıştıran, kaktüs ağacı meyvesi olarak da bilinen, 'Doğal Viagra' olduğu söylenen dikenli incir, Mersin'de seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutularak tanesi 50 kuruştan alıcı buluyor. Mersinliler, dikenli inciri daha çok sabah saatlerinde aç karnına tüketiyor.

Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen, Mersin ve Adana'da özellikle sıcak yaz günlerinde tüketimi olan dikenli incirin adeta C vitamini deposu olduğunu söyledi. Dikenli incirin sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiği ve tokluk hissi verdiğini kaydeden Dr. Gürbüz Şen, şöyle dedi:

"C vitamini yönünden zengin olan bu bitki, vücut direncini arttırırken güç ve zindelik veriyor. Bu özelliklerinin halk tarafından bilinmesi nedeni ile özellikle Çukurova bölgesinde, Mersin ve Adana'da vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde tüketiliyor. Bu meyve bağırsakları düzenli çalıştırmasının yanında tok tutma özölliğine de sahip."

Bu meyve (Opuntia ficus) frenk yemişi, frenk inciri, kaktüs meyvesi, frencir, kaynana dili, eşek inciri, dikenli incir, babutsa, sabbara, kurek yemişi, Hint inciri, pabuc inciri diye de adlandırılıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber