CHP'li Kart açıktan atamaları sordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2006 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, devlet memurluğu kadrolarına açıktan yapılan atamaların sayısını sordu.

Kart, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, özel kalem müdürlüğü, müşavirlik gibi istisnai memurluklara açıktan atamalar yapıldığını, bunların kısa süre çalıştırıldıktan sonra başka kadrolara kaydırılarak, yerlerine yeniden açıktan atamalar yapıldığını ileri sürdü.

İstisnai devlet memurluğu kadrolarına açıktan yapılan atama sayısının ne kadar olduğunun açıklanmasını isteyen Kart, bu kişilerin hangi kurumlarda ne kadar süreyle görev yaptıklarını ve başka kadrolara kaydırılanların sayısını sordu. Kart, şu sorulara yer verdi:

''Milletvekili ve bakan danışmanlığı yapıp, devamında belli bir süre sonra şube müdürü, daire başkanı, il müdürü veya benzer görevleri üstlenen görevli sayısı nedir?

Bu tarz uygulamalar, kamu yönetiminde kıdem-liyakat ve verimlilik esaslarının ihlal edilmesi ve bağlı olarak da kamu yönetiminin politize olması, verimliliğinin kaybolması ve ilgili kurumun teknik işlevini kaybetmesi sonucunu yaratmaz mı? Keza bu tarz uygulamalar, kamu yetkisinin kötüye kullanılması ve organize bir şekilde haksız kazanç sağlanması anlamına gelmez mi?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber