Kayseri'de 10 günde 3. öğrenci de kalp krizinden öldü

Haber Giriş : 20 Şubat 2006 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de, yatılı okulda öğrenim gören lise 2. sınıf öğrencisi Mehmet Yeşil, odasında arkadaşlarına halkoyunları gösterisi yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Böylece son 10 içinde üç öğrenci ile bir öğtretmen kalp krizinden hayatını kaybetmiş oldu.

Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, ölümler üzerine, il genelinde 714 okulda 240 bin öğrenciyi kapsayan sağlık taraması yapılması yönünde okul müdürlüklerine talimat verdiğini söyledi.

Yatılı öğrenim gören Mimar Sinan Anadolu Meslek, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Sıhhı Tesisat Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Mehmet Yeşil, kaldığı pansiyonun odasında arkadaşlarına halkoyunları gösterisi yaparken fenalaşarak yere yığıldı.

Yeşil, arkadaşlarının haber verdiği nöbetçi öğretmenler Hilmi Karcı ve İsmail Özkan tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahalenin ardından Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne sevk edilen Yeşil, yolda yaşamını yitirdi.

Yapılan otopside, Mehmet Yeşil'in kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. Talihsiz öğrencinin cenazesi, Hakkari'nin Çukurca İlçesi Çanaklı Köyü'ne gönderildi.

Okul Müdürü Hasan Dağ, devlet parasız yatılı öğrencisi Mehmet Yeşil'in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ?Gerek hastanede görüştüğümüz doktorlar gerekse adli tabip, ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu söyledi. Mehmet'in kalbinin olması gerekenden 3 santim daha büyük ve zayıf olduğu, daha önce bir kez daha anlaşılamayan bir kalp krizi geçirdiği belirlendi? dedi.

SAĞLIK TARAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, il genelinde 714 okulda 240 bin öğrenciyi kapsayan sağlık taraması yapılması yönünde okul müdürlüklerine talimat verdiğini söyledi.

Son 10 günde 2 öğrenci ve 1 öğretmenin spor alanlarında ve pansiyonda kalp krizi geçirerek öldüklerini söyleyen Ayata, ?Yaşanan üzücü olayların ardından okul müdürlüklerine talimat verdim. Öncelikle sporcu öğrencilerimizin tam teşekküllü hastaneden sağlık raporu almalarını sağlayacağız. Öğretmenlerimiz de kendi öğrencilerinin sağlık hikayelerini dinleyecek, velilerle işbirliği yaparak muayene edilmelerini sağlayacak. Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması en büyük arzumuzdur? dedi.

Kayseri'de, 11 Şubat'ta Osman Hilmi Kalpaklıoğlu 4-B sınıfı öğrencisi 10 yaşındaki Gökhan Kalyoncu, 14 Şubat'ta ise Ahmet Erdem Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi İngilizce Öğretmeni 35 yaşındaki Ahmet Ferhat Özkılavuz kalp krizi sonucu yaşamlarını yitirmişlerdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber