Vekiller adına sahte reçete

TBMM bürokratlarınca yapılan incelemede, bir eczane tarafından haberleri olmadan 26 milletvekili adına yaklaşık 20 bin liralık sahte reçete düzenlendiği tespit edildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Ağustos 2013 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Vekiller adına sahte reçete

Meclis bünyesinde oluşturulan komisyon, ilgili eczane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Reçete vurgununa, SGK ve Maliye Bakanlığı da el koydu.

Ankara'da bir eczanenin, haberi olmadığı halde 26 milletvekili adına sahte reçete düzenlediği ortaya çıktı. TBMM fatura inceleme bölümünün gerçekleştirdiği reçete kontrolleri sırasında, kurum ile sözleşmeli bir eczanenin hak sahiplerine yoğun bir şekilde muadil ilaç verdiği tespit edildi. Milletvekilleriyle ilgili olarak ise Meclis Sağlık Merkezi tarafından antetli kağıtlarla yapılan ilaç taleplerinin milletvekillerinin bilgileri dahilinde olmadığı belirlendi. Bunun üzerine 'A.-U' adlı eczane hakkında inceleme yapılması için bir komisyon oluşturuldu.

SÖZLEŞME FESHEDİLDİ

Komisyon, adı geçen eczaneye ait geçmiş dönem fatura ve eki reçetelerini inceledi. Adlarına reçete düzenlenen milletvekillerinden yazılı bilgi istendi. Milletvekillerinin çoğunlukla ilgili eczaneden ilaç almadıklarını beyan etmesi üzerine, söz konusu eczaneyle yapılan sözleşme zaman kaybedilmeksizin feshedilerek, konu yargıya intikal ettirildi. İlaçların alımıyla ilgili konu 55 milletvekiline soruldu. Vekillerden 26'sının ilaçları almadığını, 20 milletvekili ise aldığını belirtti. Bu şekilde haberleri olmadan adlarına reçete düzenlenen 26 milletvekili yaklaşık 20 bin lira dolandırıldı.

KAPSAMLI İNCELEME

Komisyon, eczane sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcı, kendileri açısından da incelenmesi için konuyu SGK ve Maliye Bakanlığı Mali Suçlar İnceleme birimine de bildirdi. Savcının kovuşturmasının tamamlanmasının ardından eczane sorumluları hakkında dava açılacak.

İlaç imza karşılığı teslim ediliyor

TBMM, hak sahiplerinin ayakta tedavilerinde kullanılan ilaçların temin edilmesi, Meclis ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan protokol doğrultusunda serbest eczacılar ile eczacı odaları arasında yapılan sözleşmeler çerçevesinde yürütülüyor. Söz konusu protokolde, reçete arkasına ilaçları alanın kimlik numarası, adı, soyadı, hastaya yakınlık derecesi, telefon numarası ve imzası karşılığında verilir hükmü yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber